Hendrina Brugmans: ,,De school en het onderwijs komen hier samen. Dat is de grote kracht.''
Hendrina Brugmans: ,,De school en het onderwijs komen hier samen. Dat is de grote kracht.'' Pauw Media
Werk in de regio

Hybride leren bij Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

Zorg

BARNEVELD Wil jij als jongere met en voor mensen werken? Dan is de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO) misschien wat voor jou.

Sinds september vorig jaar is het mogelijk om bij woonzorgcentrum Neboplus, een niveau 2-opleiding, Helpende zorg en welzijn, en een niveau 3-opleiding, Verzorgende individuele gezondheidszorg, te volgen. Eventueel in combinatie met maatschappelijke zorg. Hoe gaaf is dat?

De Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding is een samenwerkingsvorm tussen De Meerwaarde, Neboplus en MBO Amersfoort met als doel dat studenten een mbo-opleiding op niveau 2 of 3 kunnen volgen in Barneveld, direct in de beroepspraktijk. Je mag vanaf dag één meekijken in de directe zorg en leren terwijl je (mee)werkt bij Neboplus. Daarnaast volg je hier ook de lessen, aangeboden door De Meerwaarde en MBO Amersfoort.

MEERWAARDE Hendrina Brugmans, Programmamanager bij Neboplus, hierover: ,,Wij leiden hier jongens en meisjes op tot Helpende zorg en welzijn, Verzorgende IG en verzorgende IG maatschappelijke zorg. De school en het onderwijs komen hier samen. Dat is de grote kracht.”

DYNAMIEK Na de start van deze bijzondere manier van leren en werken, keken de bewoners en het personeel eerst wel even de kat uit de boom. Niet wetende wat het allemaal zou gaan betekenen. Maar na ruim een half jaar is iedereen ‘om’, benadrukt Hendrina enthousiast: ,,De studenten geven zoveel dynamiek. Daar word je blij van. En voor zowel de bewoners en de vaste medewerkers zijn ze van grote meerwaarde. Even een praatje maken, een spelletje doen, een stukje uit de Bijbel lezen, een ommetje maken, het luisterend oor zijn. Dat is juist voor onze bewoners zo belangrijk. Dat voegt voor hen veel toe. En daar nemen de jonge studenten graag de tijd voor. Wij zien deze opleiding binnen de muren van Neboplus als een mooie manier om onderwijs dichtbij te volgen en betekenisvol en praktijkgericht te leren.”

LEERCOACH Als student sta je er overigens zeker niet alleen voor. ,,We werken met leercoaches die jou bijstaan en de verbindende schakel zijn tussen studenten, zorgmedewerkers en de docenten. Een unieke aanvulling binnen de opleiding.”

Ben jij ook enthousiast en geïnteresseerd in een opleiding in de gezondheidszorg? Geef je dan op voor een opleiding voor de BGO. Of vraag meer informatie. Zowel jongens als meisjes zijn meer dan welkom.

advertentie
advertentie