Midwinterhoornblazers tijdens de winterwandeling.(archieffoto)
Midwinterhoornblazers tijdens de winterwandeling.(archieffoto) Adriaan Hosang

Muzikale winterwandeling in Renswoude

30 november 2022 om 08:00 Activiteiten

RENSWOUDE De traditionele muzikale winterwandeling door het kasteelbos in Renswoude vindt plaats op zaterdag 17 december. Dit jaar is het thema ‘Licht in de nacht’. Deze winterwandeling wordt om 17.00 uur op het kasteelplein ingeluid met een optreden van jachthoornblazers en de Lunterse Dijkbloazers op hun midwinterhoorns. Daarna kan tussen 17.30 en 20.30 uur worden gestart met de wandelroute.

Deze jaarlijkse lichtjestocht is een wandelroute over de verlichte bospaden in het kasteelbos, aangekleed met het levende kerstverhaal, zang en muziek. Onderweg is van alles te zien en te horen in het kasteelbos, in de bibliotheek en de koepelkerk. Zo zijn Jozef en Maria onderweg naar Bethlehem, zoekt Koning Herodes naar de geboren Koning van de Joden, en volgen de herders het licht in de nacht en vinden baby Jezus in de stal. Her en der zijn zang- en muziekoptredens en voor kinderen is er een speurtocht. 

De wandelroute eindigt in het kerklaantje waar restaurant De Grebbelounge zorgt voor de inwendige mens en kinderen kunnen marshmallows roosteren.

De muzikale winterwandeling is gratis.

advertentie
advertentie