Voorzitter Janneke van den Berg: ,,De deelnemers stromen binnen, de bussen zijn bijna vol
Voorzitter Janneke van den Berg: ,,De deelnemers stromen binnen, de bussen zijn bijna vol". Adriaan Hosang

'Bussen zijn al bijna vol'

21 augustus 2018 om 16:55 lokaal

RENSWOUDE Het gratis uitje voor senioren, georganiseerd door de Oranjevereniging Renswoude, wordt gehouden op woensdag 12 september. De Oranjevereniging heeft twee bussen gehuurd om belangstellenden te kunnen vervoeren.

De deelnemers aan dit uitje worden om 8.45 uur bij gebouw Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg verwacht. De bussen vertrekken om 9.00 uur naar Delft. Daar worden ze ontvangen bij de Koninklijke Porceleyne Fles van de Royal Delft Group, een aardewerkfabriek, die is opgericht in het jaar 1653 in Delft en tegenwoordig als museum te bezoeken is. Er wordt Delfts Blauw aardewerk vervaardigd. De aanwezigen zullen het nodige te horen en zien krijgen over de geschiedenis van het Delfts Blauw, dat wereldwijd bekend is. Er is ook een rondleiding door de oude fabrieken.

MARKTHAL Na het bezoek aan de Porceleyne Fles gaat de bus naar Rotterdam voor een uitgebreide lunch. Aansluitend volgt er een rondleiding door Rotterdam vanuit de bus. Er wordt gestopt bij de in oktober 2014 geopende nieuwe markthal, die al door vele duizenden belangstellenden is bezocht en waar de bezoeker een enorme sortering aan producten tegenkomt bij tal van marktkramen, maar ook gezellige horecagelegenheden etc..

KAASBOERDERIJ Het is de bedoeling om rond 16.00 uur weer bij de bus aanwezig te zijn omdat die dan richting Maarsbergen vertrekt. De senioren wordt in de Kaasboerderij De Weistaar in Maarsbergen, een diner aangeboden. Na de maaltijd is iedereen rond 19.30 uur terug in Renswoude. Opgeven kan tot 9 september bij Bianca van de Pol, Tureluurweide 10 of telefonisch bij Diana Bos, 06-12856952. Voorzitter Janneke van den Berg: ,,In één week waren de bussen al bijna vol".

advertentie
advertentie