De dames van Passage beginnen aan hun dagtocht.
De dames van Passage beginnen aan hun dagtocht. Adriaan Hosang

Op de fiets met Passage

22 augustus 2018 om 06:57 lokaal

RENSWOUDE Door de leden van de fietscommissie van Passage, afdeling Renswoude, was woensdag een fietstocht georganiseerd.

Het was er uitstekend weer voor, niet te warm en ook niet al te zonnig. De organisatie van de fietstocht was in handen van Arrisje van den Brandhof, Jenny van de Haar, Brandien van den Brandhof en Hennie Robbertsen.

E-BIKE De deelnemers aan de dagfietstocht werden rond 9.30 uur verwacht bij gebouw Rehoboth. Zo'n veertig dames zetten zich stipt op tijd in beweging om via de Kerkstraat, Van Reedeweg en de Oude Holleweg aan de ongeveer 50 kilometer lange tocht te beginnen. In een rustig tempo, veel dames waren in het bezit van een E- bike, reed de stoet richting Woudenberg om vervolgens bij de Kaasboerderij De Weistaar in Maarsbergen voor de eerste keer te stoppen. Daar werd de koffie en iets lekkers genuttigd.

Na deze korte stop ging de stoet, opnieuw via een landelijke route, richting Doorn. Bij doveninstituut Bartimeüs werden de fietsen aan de kant gezet en maakten de deelnemers een wandeling door de tuin.

WENSPUT Na de wandeling gingen de fietsers naar De Wensput, het pannenkoeken en poffertjesrestaurant, dat aan de rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, tussen Driebergen en Doorn ligt. Daar genoten de dames van een lunch.

OUD-BURGEMEESTER De route liet zien wat het nationale park te bieden heeft, de half verharde fietspaden voeren langs bossen, heidevelden, grafheuvels, kastelen en zandverstuivingen. Bij Brandien van den Brandhof genoten de dames ten slotte van een koud- en warmbuffet, verzorgd door Anton van Rinsum.

advertentie
advertentie