Kees den Boer met z'n paard Conquistador
Kees den Boer met z'n paard Conquistador Jan10Fotografie

Kees den Boer prolongeert titel

20 augustus 2018 om 13:26 Sport/sport Deel je nieuws

Na vorig jaar outdoor Gelders Kampioen te worden is het dit jaar Willaerruiter Kees den Boer wederom gelukt. Een unieke prestatie in de paardensport.

Om te mogen rijden op de kampioenschappen wordt een drietal selectiewedstrijden gereden. Hiervan tellen de twee beste resultaten. In deze selectieprocedure werd Kees met z’n paard Conquistador in de klasse L (1.10 m.) al kringkampioen. Op 10 en 11 augustus werden de kampioenschappen verreden in Steenderen. Na twee manches wisten uiteindelijk nog 17 combinaties over te blijven voor de laatste ronde, ofwel de barrage. In deze finaleronde wint diegene die als snelste met zo min mogelijk fouten het parcours aflegt. Uiteindelijk wist Kees als enige foutloos de barrage te rijden wat resulteerde in het kampioenschap. Met de overwinning selecteerde hij zich eveneens voor de Hippiade (NK) wat op 1 september zal plaats vinden op het KNHS-centrum te Ermelo. 


Naast Kees deden er meer Willaerruiters mee aan het kampioenschap in Steenderen. Zoon Henk den Boer werd in de klasse M zevende en selecteerde zich daarmee ook voor de Hippiade. Denise Woudenberg reed in de klasse L ook een tweetal sterke rondes maar had in de barrage minder geluk. Zij eindigde uiteindelijk op een dertiende plaats. Linda den Hartog en Corina Hooyer hadden helaas allebei een balk in de eerste ronde.

advertentie
advertentie