Info-ochtend: Lezen op een e-reader of een tablet

24 augustus 2018 om 12:30 lokaal Deel je nieuws

 

Seniorweb Scherpenzeel organiseert op donderdag 6 september een informatie-ochtend over digitaal lezen op een e-reader of een tablet.

Steeds minder mensen slepen stapels boeken mee op vakantie of op reis. In plaats daarvan lezen ze liever een e-book. Dat is een digitaal bestand waarin de complete inhoud van een boek is opgeslagen. Leden van de Bibliotheek hebben toegang tot duizenden e-books, maar ook verschillende bekende winkels, verkopen tegenwoordig e-books.

Om e-books te lezen hebt u een leesapparaat nodig. U kunt hiervoor de computer of laptop gebruiken, al is deze apparatuur natuurlijk niet erg handzaam. Het gebruik van een tablet of e-reader ligt daarom meer voor de hand. Deze apparaten zijn licht en neemt u gemakkelijk overal mee naartoe. Een e-reader is speciaal bedoeld voor het lezen van e-boeken, terwijl een tablet ook andere functies in huis heeft.

Tijdens de informatieve ochtend wordt u bijgepraat over de voor- en nadelen van het lezen op een e-reader en een tablet. Ook zullen de verschillende mogelijkheden voor het aanschaffen en downloaden van e-books de revue passeren. Tijdens de ochtend zijn er verschillende apparaten aanwezig, zodat u het zelf kunt uitproberen en ervaren.

De informatie-ochtend wordt gehouden op donderdag 6 september van 10.00 – 11.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De entree is € 5,00 per persoon. Aanmelden uiterlijk 30 augustus bij de Bibliotheek: info@bibliotheekscherpenzeel.nl

DigiCafë is donderdag  30 augustus om 10.00 in de Breehoek. Hier kunt u terecht wanneer u vragen heeft over u tablet, smartphone of laptop. Verder een goed moment om ervaringen uit te wisselen en tips en trucs te ontvangen of te geven.

Nog nooit iets met computer gedaan, of een heel klein beetje? Donderdag  10.00 is er weer Klik en Tik. In een aantal lessen wordt wegwijs gemaakt en leert u met uw apparaat om gaan.

Meer informatiie: 033 2773107 of kom naar de bibliotheek.

advertentie
advertentie