Drie kinderen glibberen over de helling tijdens de Mud Vally Kids obstacle run.
Drie kinderen glibberen over de helling tijdens de Mud Vally Kids obstacle run. Janneke Hek

Glibberig parcours dankzij hulp boer

28 augustus 2018 om 06:16 lokaal

SCHERPENZEEL Het team van de Vakantiespelweek kijkt terug op een geslaagde week. Daan Smits, buurtsportcoach bij JOS Scherpenzeel vindt maar een ding jammer. ,,Dat we kinderen hebben moeten teleurstellen, omdat activiteiten zoals de Mud Valley Kids obstacle run volgeboekt waren". Hij gaat volgend jaar zijn best doen voor nog meer activiteiten waar veel Scherpenzeelse kinderen aan kunnen meedoen.


De week werd afgetrapt op maandag 20 augustus met een bezoekje aan de brandweerkazerne. Hier konden de tientallen deelnemers een kijkje nemen bij de verschillende kanten van de hulpverlening. Politie, brandweer en ambulance waren aanwezig. De vragen van kinderen werden uitgebreid en enthousiast beantwoord. Ook de binnenkant van de ambulance kon op veel interesse rekenen.
De handschoenen gingen 's middags aan tijdens een boksclinic, waarbij ook de meisjes zich niet onbetuigd lieten. Smits geeft aan dat JOS altijd zoekt naar een afwisselend programma voor zowel jongens als meisjes. ,,Daar zijn we mijns inziens in geslaagd. Vorig jaar was er inderdaad een creatieve middag, dit jaar was het wat sportiever van karakter. Maar ik heb van de deelnemende meiden geen klachten gehad", lacht hij.

ROTS EN WATER Kleuters gingen los op muziek en de oudere schoolkinderen maakten kennis met het concept 'Rots en Water'. Aan de Eikenlaan werd een heuse bootcamp voor de jonge deelnemers georganiseerd. Het weer zat mee. Woensdag was het de beurt aan de leden van Scouting Scherpenzeel om deelnemers aan de Vakantiespelweek kennis te laten maken met scouting. Vlag veroveren, een A vormen van palen en touw en in de natuur bezig zijn, waren de ingrediënten voor een geslaagde middag. Veel van de kinderen namen na afloop nog een verkoelende duik in zwembad 't Willaer.


GLIBBERIG Hoogtepunt voor veel kinderen was deelnemen aan de Mud Valley Kids obstaclerun. Aan de Nieuwstraat startten enkele minuten na elkaar ruim vijftig kinderen. Kruipen onder obstakels door, klimmen over hindernissen, hardlopen, springen en achteruit lopen. Allemaal elementen die de kinderen moesten uitvoeren tijdens de run. Een flinke regenbui vooraf was leuk geweest om wat 'mud' (modder) toe te voegen. Een boer uit de buurt had een deel van het parcours nat gemaakt, wat glibberige momenten opleverde.

De meeste kinderen hadden gehoopt om flink modderig over de finish te komen, ouders haalden bijna opgelucht adem dat de viezigheid mee viel. Na afloop wachtten er drinken en een appel op de sportieve kinderen.
Tijdens alle activiteiten waren vrijwilligers aanwezig. De organisatie van de Vakantiespelweek is daar blij mee. Soms meldden zich spontaan mensen ter plekke aan om even een handje te helpen. ,,En ook de organisaties en bedrijven waar we mee samenwerkten om een mooi programma neer te zetten, waren enthousiast. Voor de volgende editie gaan we op zoek naar nog meer organisaties die mee willen doen om voor de kids van Scherpenzeel wat leuks te organiseren", aldus Smits.

Obstakels overwinnen.
advertentie
advertentie