Tijdens een vorige tafelkeuring stonden de parkieten centraal.
Tijdens een vorige tafelkeuring stonden de parkieten centraal. Adriaan Hosang

'Postuur, kop en bevedering'

29 augustus 2018 om 06:23 lokaal

RENSWOUDE Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk houdt maandag 3 september een tafelkeuring, waarbij verenigingsleden hun eigen kweekvogels van dit jaar inbrengen in gebouw Rehoboth.

Dit jaar kunnen de leden tijdens die tafelkeuring, ook wel babyshow genoemd, tropische vogels, duiven en kwartels inbrengen. Een keurmeester van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zal de door de leden meegebrachte vogels beoordelen.

Hij let daarbij op bijvoorbeeld het postuur, de kop, de poten en de bevedering.

De keurmeester geeft ook tekst en uitleg over zijn beoordeling, tips en eventueel ook advies. Zodat vogelhobbyisten weten waarop ze moeten letten bij de kweek in bijvoorbeeld het volgende broedseizoen.

KWEEKKOPPELS Op die manier kunnen vogelkwekers geadviseerd worden in bijvoorbeeld de samenstelling van kweekkoppels, wat je wel en wat je juist niet moet doen. Uiteraard mogen de vogelliefhebbers ook zelf vragen stellen.

De vogels die naar de tafelkeuring worden ingebracht, worden in tentoonstellingskooien geplaatst. Wie meedoet aan de tafelkeuring en zelf geen tentoonstellingskooien heeft, kan daarvoor contact opnemen met Evert Schut of Edwin Hek. Zij zorgen er dan voor dat de benodigde kooien voor die avond klaar staan.

RINGEN Tijdens deze avond kunnen ook weer ringen besteld worden voor het kweekseizoen 2019. Dit is voor de tweede bestelronde.

Wie deze avond niet aanwezig is, kan tot uiterlijk 20 september ringen bestellen bij Wilco ten Broek. Koepellaan 48 te Scherpenzeel, telefoon: 033- 3034912.

advertentie
advertentie