Een creatie van Bert Loman.
Een creatie van Bert Loman. Adriaan Hosang

Tuinkring Passage naar Voorst

29 augustus 2018 om 13:25 lokaal

RENSWOUDE De Tuinkring van Passage sloot woensdagmiddag haar zomerseizoen af, waarin Open Tuinen bezocht werden, met een bezoek aan de Verbogen Tuinen van Bert Loman in Voorst.

Leden en niet-leden bekeken de tuin, die een oppervlakte heeft van 1.500 m² en die dit jaar voor het laatst opengesteld wordt. De tuin ontleent zijn naam aan het feit dat je vanaf de weg absoluut de omvang ervan niet ziet. De heer Loman kon twaalf jaar geleden de grond van zijn buurman kopen, dat was de kans om zijn hobby tuinieren enorm uit te breiden.

VERBORGEN TUIN De Verborgen Tuin bestaat uit meerdere tuinen, elk met een eigen sfeer, die door aangelegde paadjes harmonieus in elkaar overlopen en veel zitjes bieden. Daar wisselden de dames ideeën uit en ze genoten van de omgeving. De tuin met weelderig bloeiend oranje-rood zonnekruid, de gele alstroemeria en de bekende salidago, die veel kleur geven tegen de groene achtergrond van coniferen, springt eruit. De rose anemone hybrida met veel knoppen riep de bewondering van de dames op, zo ook de wit-gele indian waterlelie in de vijvertuin.

CREATIEVE UITINGEN De Augurkenstruik met zijn vele augurkvormige siervruchten kreeg veel aandacht. Tussen planten en struiken werd nog een passie van de eigenaar ontdekt, namelijk de door hem gemaakte objecten van natuurlijk materiaal. Naast steen, ijzer en hout verwerkt hij veel takken, gedroogde planten en siervruchten voor zijn creatieve uitingen. Ook in de expositieruimte staat veel eigen werk uitgestald. Een veel gehoorde opmerking was: 'wat een ideeën heeft deze man'. Hij wil in de toekomst grote kunstobjecten maken. De tuin wil hij niet meer openstellen.

Enkele dames van de Tuinkring in de tuin in Voorst.
advertentie
advertentie