Mauro Aalders krijgt een kans.
Mauro Aalders krijgt een kans. Brenda Dekker

Renswoude herpakt zich na rust bij Roda'46

9 september 2018 om 10:45 Sport/sport

RENSWOUDE Een verdienstelijke tweede helft met dito resultaat. Renswoude dwong in het tweede bekerduel uit bij eersteklasser Roda'46 een 1-1 gelijkspel af. Vooral de manier waarop de Kraaien zich na rust presenteerden, stemt coach Jan van den Heuvel tevreden. ,,Het team verdient een compliment."

In Roda'46 trof Renswoude een opponent die dit seizoen een niveau hoger speelt. Los daarvan is het team van Van den Heuvel nog in de opbouwfase. In Leusden verschenen met keeper Jelmer Nijburg, Matthieu van Laar, Mohammed Issaoui, Niels Romeijn en Henk Buijs vijf nieuwelingen aan de aftrap. ,,Dat kost simpelweg tijd, maar je kunt de ontwikkeling van de ploeg goed zien. Het team krijgt steeds meer gestalte", vindt Van den Heuvel.

De ontmoeting tegen Roda'46 was in dat opzicht een boeiende middag. In het eerste bedrijf was de thuisploeg de dominante ploeg. Er werden een paar fraaie aanvallen op de mat gelegd en het openingsdoelpunt van Nigel van Zelst na 12 minuten was een logisch gevolg. Buijs kon de scherp aangesneden bal net niet wegkoppen, Van Zelst nam goed aan en strafte dat af. ,,Het was een leerzame eerste helft", moest Van den Heuvel bekennen. Hij zag dat zijn ploeg te veel afwachtte en veelvuldig over de grond werd afgetroefd. Een paar flitsende combinaties van de Leusdenaren waren het gevolg. ,,Met pijn en moeite bleef het 1-0."

NIEUW PLAN Duidelijk was dat er in de rust wat moest gebeuren. ,,Dan benoem je de feiten en maak je een plan voor de tweede helft. We hebben ervoor gekozen om wat hoger druk te zetten en de ruimte achter de defensie te zoeken. Daar lag ruimte." Na rust zag de coach uit Hoevelaken al snel dat het de juiste keuzes waren. ,,We gingen mee in het tempo en de handelingssnelheid van de tegenstander. Daardoor kregen we de controle over het duel"

Vervolgens kon Renswoude ook aanvallend wat uitrichten. De eerste kans na een uur was voor Mauro Aalders, al ging die wild naast. Vijf minuten later had hij wel prijs. Op aangeven van Arjan Verheij scoorde de spits van Renswoude zijn tweede doelpunt in het districtsbekertoernooi: 1-1. Renswoude bleef ook na de gelijkmaker moeiteloos overeind. In de persoon van Verheij waren er zelfs nog twee kansjes om de overwinning mee te nemen. Zo ver kwam het niet en Van den Heuvel was daar ook niet zo geïnteresseerd in. ,,Wij beschouwen de bekerduels als oefenwedstrijden. Wat mij vooral vrolijk stemt is het vermogen van de ploeg om te anticiperen op een betere tegenstander, dat had ik nog niet gezien."

Ralph Boom laat zich zien op de helft van Roda'46.
Henk Buijs stoomt met bal aan de voet het middenveld in.