Scherpenzeel bekert verder

9 september 2018 om 11:50 Sport/sport

SCHERPENZEEL Na twee speelronden in de poulefase van het districtsbekertoernooi is Scherpenzeel al zeker van een plaats in de volgende ronde. Na de zege op Roda'46 (2-0) van vorige week werd zaterdag AFC Quick 1890 met 1-3 geklopt.

De winst in Amersfoort was in de ogen van coach Dik Peters van Ton verdiend, maar toch verwacht hij meer van zijn ploeg. ,,We moeten in sommige momenten gewoon scherper en zakelijker worden. Daarmee zouden we het onszelf veel makkelijker maken." Scherpenzeel begon sterk. De eerste goed uitgespeelde aanval leverde al de 0-1 van Tevfik Ceyar op. Op slag van rust maakten de Amersfoorters gelijk na balverlies van Ali Edan.

,,De eerste 25 minuten na rust waren goed", zag Peters van Ton. Het leidde tot de 1-2 van Shutlan Axwijk uit een mooie vrije trap. Aan de overzijde bleef Quick jagen op de gelijkmaker. Dat was tevergeefs, want Omar Riani bepaalde de eindstand op 1-3.