Kinderboekenweek in Scherpenzeel

21 september 2018 om 18:23 lokaal Deel je nieuws

BFF, hartsvriendin, bloedbroeder, allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Echte vriendschap kent geen scheidslijn en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslachten heen. Vriendschap, een mooi thema voor de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) met als motto Kom erbij!

De Bibliotheek Scherpenzeel besteedt ook volop aandacht aan de Kinderboekenweek met de volgende activiteiten.

Workshop ‘vriendschapsbandjes maken’
Hou je van knutselen? Dan moet je je zeker aanmelden voor deze gratis workshop tijdens de Kinderboekenweek. Je kunt samen met je BFF komen en voor hem of haar een bandje maken, maar alleen kan natuurlijk ook. Jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar zijn van harte welkom op woensdag 10 oktober om 14.30 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. Aanmelden kan tot uiterlijk 8 oktober via info@bibliotheekscherpenzeel.nl
 

Codewoord
Speciaal voor avonturiers en onderzoekers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar speel je tijdens de Kinderboekenweek via de website van de Bibliotheek Scherpenzeel www.bibliotheekscherpenzeel.nl de online game ‘Codewoord’. Doel is het kraken (hacken) van de bankkluis door antwoord te geven op zes vragen over vriendschap. Geef je de goede antwoorden? Dan krijg je zes letters te zien. Vind je hierin het codewoord om de kluis te openen? Stuur deze code in en open de kluis!

De Bibliotheek heeft prijzen beschikbaar voor inzenders van het goede codewoord. Speel het spel nu direct online of stuur de hyperlink door en daag iemand anders uit om de code te vinden en de kluis te kraken.

Kinderboekenkrant en Voorleesgids in de Bibliotheek
De Kinderboekenkrant staat weer boordevol boekennieuws en heeft een mooi boekenoverzicht met de leukste kinderboeken voor 6 t/m 12 jaar. De Voorleesgids is de rots in de branding voor alle ouders, grootouders en verzorgers voor het vinden van de mooiste boeken voor kinderen van 0-6 jaar. Haal je gratis exemplaar in de Bibliotheek Scherpenzeel.

 

advertentie
advertentie