Afbeelding
Brenda Dekker

Renswoude opent seizoen met remise

22 september 2018 om 20:05 Sport/sport

RENSWOUDE Met een 2-2 gelijkspel tegen VSCO is Renswoude aan de nieuwe voetbaljaargang begonnen. De Kraaien joegen in de slotfase tegen tien man nog op een overwinning, maar kwamen tegen de ploeg uit Oosterwolde ook twee keer op achterstand. ,,Om die reden kan ik wel leven met deze uitslag", zegt Jan van den Heuvel.

De trainer vond dat zijn ploeg een gespannen indruk maakte. Het vertaalde zich in een moeizame eerste helft, waarin VSCO na een vroege 0-1 nog meer kansen kreeg. Toch was het halverwege gelijk. Arjan Verheij schoot de bal buiten bereik van de keeper in de touwen.

Van den Heuvel: ,,Ik vond dat we veel te weinig via het middenveld voetbalden. Ik hoopte dat de ploeg in de tweede helft de schroom van zich afgooide." Dat lukte grotendeels, maar de bezoekers kwamen via een van richting veranderd schot opnieuw voor. Mauro Aalders voorkwam echter een nederlaag. Hij benutte de 2-2 vanaf de stip, nadat Verheij een strafschop had verdiend.