Afbeelding
Guido de Boer

VVOP spekkoper in derby tegen Valleivogels

22 september 2018 om 20:10 Sport/sport

SCHERPENZEEL VVOP was op bezoek bij streekgenoot Valleivogels spekkoper. Dankzij twee doelpunten van Daquillio Degama in blessuretijd zegevierden de Voorthuizenaren met 0-2 in Scherpenzeel. Maar de matchwinner wist wel wie hij moest bedanken: Freek van de Steeg. ,,We hebben een fantastische keeper."

Valleivogels en VVOP maakten er een wedstrijd van 45 minuten plus blessuretijd van. Het eerste bedrijf gebeurde er namelijk niets op De Bree-West. Zeker, de bal rolde na een wekenlange voorbereiding eindelijk in een duel om het echie, maar daarmee was alles gezegd. Van leuk voetbal was geen sprake.

Toch stond het 0-1 op het moment dat de thee genuttigd werd. In de blessuretijd van de eerste helft profiteerde Degama van fouten van Jordy Liefting en Sven Hardeman. Was het een fout van Liefting die zich liet piepelen? Had Hardeman niet gewoon uit kunnen komen? Degama profiteerde. ,,Ik gaf die jongen nog een zetje in zijn rug." Het slimmigheidje was precies genoeg om de 0-1 binnen te snoepen.,,Geknoei van onze kant", vond Rob van den Broek.

ECHTE STRIJD De trainer van Valleivogels was ontevreden over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. ,,Het was gewoon slecht. Na rust hebben we tenminste de energie en power gebracht waarmee we het elke ploeg lastig kunnen maken." Zo ontspon zich een echte strijd met gevaar voor beide doelen. Degama ging allereerst alleen af op Hardeman, maar scoorde niet. Evenmin had Remco van de Fliert succes. Zijn bal belandde op de paal. Een minuut scoorde Valleivogels via Friso Drewes, maar zijn goal ging niet door wegens hands.

Diezelfde Drewes leek de thuisploeg zes minuten voor tijd alsnog langszij te brengen, net nadat Remco van de Fliert zijn tweede gele kaart gekregen had. Drewes kopte een voorzet uitstekend in. ,,Iedereen op het veld telde die bal al. Ik zag de laatste man van Valleivogels al juichen", haalt Degama het moment van de wedstrijd terug. ,,Gelukkig hebben wij een fantastische keeper."

ADRENALINE De hoofdrolspeler was Freek van de Steeg, die met een geweldige reflex de bal uit de hoek tikte. ,,Die kopbal was goed, hoor. Tegendraads, bijna tegen de paal aan. Ik zette mij af in de hoop dat ik die bal nog net kon hebben. Een heerlijk gevoel als dat dan lukt. Je voelt de adrenaline dan door je lichaam stromen", beschrijft Van de Steeg zijn moment van glorie. ,,Niets is mooier om als keeper de nul te houden en beslissend te zijn voor je ploeg."

Degama stelde de zege van VVOP vervolgens veilig in de blessuretijd. Op aangeven van Jeroen Peer schoof hij de 0-2 in de touwen, maar hij wist wel wie hij moest bedanken. ,,Freek natuurlijk. Hij was voor mij de man van de wedstrijd."