Afbeelding
HeliFlight.nl

Entree Renes te donker

27 september 2018 om 16:03 lokaal

SCHERPENZEEL De fractie van de SGP maakt zich sterk voor uitbreiding van de straatverlichting op Renes. SGP-voorman Maarten Zwankhuizen heeft een motie voorbereid waarin de gemeenteraad wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen voor de aanschaf van extra lantaarnpalen langs de entree van de wijk.

De bewoners van de wijk kregen wij al een tijdje klachten over het ontbreken van straatverlichting aan de linkerzijde van Renes; de straat die vanaf de rotonde bij De Breehoek richting de kerk loopt. Aan de kant van de appartementengebouwen is deze straat in de avonduren echt aardedonker.

GEVAARLIJKE SITUATIES ,,Dit levert gevaarlijke situaties op voor voetgangers en fietsers. Vooral ouderen hebben hier veel last van'' weet Zwankhuizen.

De SGP-voorman vertelt de bewoners met hun klachten in eerste instantie te hebben verwezen naar de betreffende afdeling van het gemeentehuis. Daar werd het probleem erkend, maar moest ook worden geconstateerd dat er in het huidige gemeentelijke budget voor de straatverlichting geen financiële ruimte zit voor de aanschaf van nieuwe lantaarnpalen.

ONTOEREIKEND ,,Ik heb me hierin verdiept en het klopt dat het huidige budget voor onderhoud aan straatverlichting ontoereikend is voor de aanschaf en plaatsing van extra lantaarnpalen aan de noordzijde van Renes. Zorgen voor voldoende straatverlichting op de openbare weg is echter wel een taak van de gemeente.

Meestal wordt deze voorziening meteen meegenomen in de plannen voor ontwikkeling van een nieuwe wijk, maar op de een of andere manier is de straatverlichting aan de noordkant van de straat in 2009/2010 niet meegenomen of over het hoofd gezien.

GEEN WERELDUITGAVE Alvorens met een voorstel naar de raad te komen, heb ik mij op het gemeentehuis laten informeren naar de kosten hiervan. Het blijkt dat we dit probleem voor een bedrag van € 11.000 ten behoeve van de aanschaf van zeven lichtmasten alsmede de aanleg en de aansluiting daarvan, kunnen oplossen. In mijn ogen nu ook weer geen werelduitgave. Vandaar dat wij middels een motie de gemeenteraad willen voorstellen om het college op te dragen het probleem van de straatverlichting aan Renes zo spoedig mogelijk aan te pakken.''

De motie van de SGP zal komende donderdag in de raadsvergadering worden besproken.

advertentie
advertentie