Afbeelding
Lex van Lieshout

OZB volgend jaar niet omhoog in Scherpenzeel

26 september 2018 om 17:11 lokaal

SCHERPENZEEL De onroerendzaakbelasting (OZB) wordt volgend jaar niet verhoogd in de gemeente Scherpenzeel. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

,,Een unieke situatie", licht wethouder Henk Vreeswijk toe. ,,Ieder jaar verhogen we deze belasting in ieder geval met de verwachte inflatie. Dit keer is dat niet nodig, omdat er voldoende financiële ruimte is." Daar tegenover staat wel een stijging van de rioolheffing van negen euro, zoals dat eerder al was afgesproken. Voor de afvalstoffenheffing wordt het systeem ingevoerd van betalen per lediging van de restafvalcontainer (diftar). Dit alles blijkt uit de eerste Programmabegroting 2019-2022 van deze coalitieperiode die het college van burgemeester en wethouders van Scherpenzeel heeft opgesteld.

NIEUWE HUIZEN In de begroting staan ook veel nieuwe ontwikkelingen. Zo worden er 200 tot 250 nieuwe huizen gerealiseerd in de komende jaren. Gestart wordt met de herinrichting van de Eikenlaan. Er komt een goed systeem voor het melden van problemen buiten op straat of in de buurt. Ook het sociale karakter van het dorp wordt versterkt. De gemeente investeert extra in het Inlooppunt in het dorp. Dat is de plek om elkaar te ontmoeten en advies in te winnen. 

advertentie
advertentie