Ismail Ouaddouh probeert twee tegenstanders af te schudden.
Ismail Ouaddouh probeert twee tegenstanders af te schudden. Guido de Boer

Scherpenzeel pakt punt in boeiende derby

29 september 2018 om 20:21 Sport/sport

SCHERPENZEEL De ontmoeting tussen Scherpenzeel en Bennekom leverde een heerlijk voetbalgevecht op, dat tot de allerlaatste seconde boeide. Tevfik Ceyar schoot de nieuwkomer in de eerste klasse tot grote frustratie van Bennekom in de 94e minuut naar een punt: 2-2.

Een glimlach op zijn gezicht, dat had Ismail Ouaddouh toen hét moment van de wedstrijd ter sprake kwam. ,,Soms moet je slim zijn." Ouaddouh had het over scheidsrechter Alex van Kraay, na afloop logischerwijs het mikpunt van Bennekom. Van Kraay gaf Nick Stienstra in de 55e minuut zijn tweede gele kaart. De verdediger van Bennekom kreeg bij een snelgenomen vrije trap van Ouaddouh de bal tegen zich aangeschoten. Die bal had verder geen betekenis en zou in de verste verte geen medespeler bereikt hebben. Van Kraay stonk erin. Ouaddouh: ,,Die jongen kon er ook weinig aan doen. Eigenlijk had de scheidsrechter gewoon een waarschuwing moeten geven."

Bennekom leidde tot dat moment comfortabel met 0-2. Een schitterende vrije trap van Just Berends opende na 2 minuten al de wedstrijd. De 0-2 van Fabian Mösle kwam daar nog voor rust bovenop. Al had Scherpenzeel zeker in de eerste 25 minuten het betere van het spel gehad, de bezoekers genoten prinsheerlijk van de thee.

OFFENSIEF De rode kaart voor Stienstra zette de wedstrijd in een ander daglicht. Bennekom verloor door toedoen van Van Kraay de controle over de wedstrijd. Aan de andere kant was dat ook de verdienste van Scherpenzeel, dat de tien overgebleven tegenstanders ver op eigen helft drukte. Aangejaagd door Rinke Rozema vanaf het middenveld begon de thuisploeg aan een indrukwekkend offensief van 35 minuten.

Coach Dik Peters van Ton vergrootte dat met het inbrengen van Danny Stomphorst als vierde spits. Stomphorst was attent bij een voorzet van Mike Maas en schoot in de 77e minuut de aansluitende 1-2 op het bord.

OVERMOED Dat was goed voor een nieuw portie aanvalslust, al leek de verdiende gelijkmaker er niet meer te komen. In de 93e minuut lag Ouaddouh al languit op het kunstgras. ,,Ik had gisterenavond nog een zaalvoetbalwedstrijd gespeeld en het tempo lag hoog. Ik was helemaal kapot." Ouaddouh stond toch weer op en zag hoe zijn maatje Tevfik Ceyar een minuut later attent de 2-2 binnentikte. Het niet meer verwachte gelijkspel leverde overmoed op bij de goedlachse Ouaddouh: ,,Ik heb altijd vertrouwen gehouden dat het vanmiddag goed kwam."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie