Afbeelding
Guido de Boer

Corners worden Renswoude na rust fataal

6 oktober 2018 om 19:50 Sport/sport

RENSWOUDE De eerste competitienederlaag voor Renswoude is een feit. De 'Kraaien' speelden een stroeve partij tegen Lunteren, dat met een succesvol recept de punten meenam: 1-4. ,,Elke corner na rust vloog erin."

Dat constateerde Freek van Wijk, rechtsbuiten van de Lunteranen. De ploeg van de nieuwe trainer Dennis van den Berg had dit seizoen nog niet het zoet van de overwinning mogen proeven. ,,Nu lukt het gelukkig wel, ja. Deze drie punten hadden we even nodig", verwoordde Van Wijk de opluchting binnen zijn team.

De flankspeler zag dat Lunteren vanaf het beginsignaal de overhand had en diverse keren gevaarlijk opdook voor de neus van Jelmer Nijburg, de doelman van Renswoude. Het duurde uiteindelijk tot de 33e minuut voor Thom Rijnders prijs had. Zijn schot was niet hard, maar wel zuiver. Rijnders scoorde via de binnenkant van de paal 0-1. Renswoude repareerde uit een hoekschop die schade: Henk Buijs kopte raak.

Lunteren had die kunst goed afgekeken, zo bleek in de tweede helft. ,,Ik weet niet hoe het kwam, maar dit was wel grappig", lachte Van Wijk. Hij maakte in de 55e minuut de 1-2 uit een hoekschop. Dat 'recept' werd nog eens twee keer herhaald. Robert van den Broek (1-3) en de ingevallen Niels Kos (1-4) scoorden ook uit een corner. De laatste twee doelpunten vielen op het moment dat Renswoude al met tien man speelde. Mohammed Issaoui kreeg twee keer geel en werd daarmee zwaar gestraft.

ONGELUKKIG Renswoude-trainer Jan van den Heuvel legde zich neer bij de ruime nederlaag.  ,,Ik denk dat teveel jongens hun eigen niveau niet haalden, dat vooropgesteld. Maar ik vind het te makkelijk om op basis van deze nederlaag mijn ploeg af te vallen. Ik vond ons ook ongelukkig in deze wedstrijd."

Daarmee doelde hij bijvoorbeeld op de rode kaart voor Issaoui, maar ook op het uitvallen van Paul Daalmeijer. De aanvoerder kreeg in het slot van de eerste helft de koppen tegen elkaar in een duel met een verdediger van Lunteren. Hij moest zich vanwege een hoofdblessure in de rust laten vervangen. ,,Paul is een belangrijke pion in onze ploeg, juist ook bij standaardsituaties. Zijn duel- en kopkracht misten we na rust", wist Van den Heuvel. ,,Maar drie corners die er in één helft invliegen… dat is eigenlijk wel extreem."

Scoreverloop: 0-1 Thom Rijnders, 1-1 Henk Buijs, 1-2 Freek van Wijk, 1-3 Robert van den Broek, 1-4 Niels Kos