Ouaddouh is succesvolle joker van Scherpenzeel

13 oktober 2018 om 19:15 Sport/sport

SCHERPENZEEL Uit bij De Merino's heeft Scherpenzeel de tweede zege van het seizoen geboekt. Ismail Ouaddouh bezorgde zijn ploeg met een knappe actie de winst in de slotfase: 2-3. ,,Issi was vandaag onze joker", lacht Jouke van Elst.

De aanvoerder had eigenlijk helemaal niet gerekend op het feit dat Ouaddouh op de bank plaatsnam. Daarvoor leek zijn enkelblessure te ernstig. ,,Maar als je hem inbrengt, dan hoeft hij binnen die paar minuten maar één moment te hebben. Hij heeft die extra klasse." Ouaddouh etaleerde die ook, stuurde een paar Veenendalers het bos in en rondde na een een-twee met Tevfik Ceyar af. ,,Ismail was goud waard."

De winnende 2-3 viel na een spannend duel, waarin Scherpenzel de eerste helft moeizaam speelde. Het viermansmiddenveld werkte niet, zag Van Elst. ,,Daarom zijn we in de rust weer geswitcht naar 4-3-3. Dat is duidelijker voor iedereen." Op dat moment stond het 1-1. Aron de Koning opende de score, Omar Riani zette tegen zijn oude club. de gelijkmaker op het bord.

Na rust leek het duel uit te monden in een remise, na doelpunten van Dittgher Aarsen (1-2) en opnieuw De Koning namens de thuisploeg. Ouaddouh voorkwam de puntendeling. ,,Dit zijn de lekkerste overwinningen", lacht Van Elst.