Afbeelding
Guido de Boer

Valleivogels houdt Renswoude er na rust onder

13 oktober 2018 om 20:18 Sport/sport

SCHERPENZEEL In een levendige streekderby heeft Valleivogels buurman Renswoude over de knie gelegd. De Scherpenzelers kregen de Kraaien er na de rust onder: 3-1.

Goed was het voetbal op De Bree-West niet, maar wat gaf dat? De zon scheen, beide teams kregen kansen en tot diep in de blessuretijd was het duel nog spannend. Pas in de 93e minuut viel de beslissing, nadat Renswoude-keeper Jelmer Nijburg naar voren was gegaan bij een corner. Dat leverde niet de gedroomde 2-2 voor Renswoude op, maar de 3-1 van Jos van Leeuwen. De blonde buitenspeler, vorig jaar in het shirt van Renswoude nog de schlemiel door een dot van een kans te missen, zorgde voor de opluchting voor de thuisploeg.

Eerder op de middag was Valleivogels ook telkens aan de goede kant van de score geweest. Remco van de Fliert, de linkspoot die op rechts, sneed na een kwartiertje succesvol naar binnen en zette de 1-0 op het bord. Arjan Verheij zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker. Die kreeg doorgang van de beroerd leidende scheidsrechter Kaya. Verheij nam de bal met zijn arm mee.

Na de 1-1 golfde het spel heen en weer. Het voetbal sprankelde niet, maar in de ijver die aan de dag werd gelegd, werden ook fouten gemaakt. Daardoor kregen zowel Valleivogels als Renswoude kansen om op voorsprong te komen. Het lukte de Kraaien niet, de Vogels wel. Jimmy de Greef profiteerde (2-1) van de ruimte die hem in de as gegund werd.

Het was het sein voor Renswoude om vol op de aanval te spelen, met alle risico's van dien. De druk op de goal van Sven Hardeman werd opgevoerd, maar de thuisploeg bleef overeind. In de omschakeling ontstonden zelfs de beste kansen. Daarvan profiteren lukte Valleivogels niet. Tot diep in de blessuretijd, toen Van Leeuwen zijn snelheid benutte.