Blok van Set Up
Blok van Set Up Wim van de Lagemaat

Dames Set Up winnen opnieuw.

14 oktober 2018 om 16:42 Sport/sport Deel je nieuws

De dames van Set Up ’69 hebben afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van Dros Alterno D4. Dankzij deze 4 punten staan ze nu op een gedeelde eerste plaats in de derde divisie. En dat is een knappe prestatie, aangezien ze dit jaar gepromoveerd zijn.

 

Afgelopen mei verloren ze nog van dit team. De dames waren daarom extra gemotiveerd om nu wel te winnen. Helaas konden ze niet op volle sterkte aantreden, omdat twee speelsters zich door ziekte moesten afmelden. Gelukkig waren Abia Veenvliet uit de jeugd en Dianne Termaaten uit D2 er wel bij.

De coach, Michiel Bakker, moest daardoor wel wat wisselingen toepassen in het team. Mareille Valkenburg moest op een voor haar vreemde positie van buitenaanvaller spelen, maar dat ging haar heel goed af.

 

De wedstrijd begon wat nerveus met veel servicefouten aan beide zijden. Gaandeweg kreeg Set Up echter het betere van het spel en met hard werken werd de eerste set binnengehaald met 25-21. De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Het was geen hoogstaand spel, maar door de blokkering goed neer te zetten, konden de dames van Alterno de aanval moeilijk afmaken.

 

Traditioneel is het de derde set dan moeilijk om de concentratie vast te houden. Er kropen wat onzekerheden in het spel van Set Up en Alterno verzamelde alle krachten om er een tandje bij te doen. Ondanks enkele wissels moest Set Up de set toch gewonnen geven.

 

Gelukkig waren ze in de vierde set weer bij de les. Op 22-17 dacht iedereen, dat de set al binnen was. Maar Alterno veerde weer op en met een goede opslagserie kwamen ze nog gevaarlijk in de buurt van setwinst. Uiteindelijk wist Hilde Tanghe met een goed geplaatste smash de volle winst binnen te halen.

 

Aanstaande vrijdag spelen de dames uit in Wageningen tegen WaHo. De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op zaterdag 10 november.

advertentie
advertentie