Wethouder Marieke Teunissen, op de rug gezien, spreekt de belangstellende toe.
Wethouder Marieke Teunissen, op de rug gezien, spreekt de belangstellende toe. Adriaan Hosang

Toestellen direct in gebruik

23 oktober 2018 om 13:02 lokaal

RENSWOUDE Wethouder Marieke Teunissen opende vrijdagmiddag de nieuwe speelplaats aan de Reigerweide. De opening was gepland om 15.30 uur, maar voor dat tijdstip waren al veel kinderen, ouders, opa's en oma's aanwezig bij de speelplaats. Veel interesse was er ook voor de poffertjeskraam.

Als iets nieuws in gebruik wordt genomen, moet er ook wat gezegd worden. Staande op het heuveltje van de kabelbaan verwelkomde wethouder Marieke Teunissen de aanwezigen en in het bijzonder de jeugd uit de wijk, die nu gebruik kon maken van deze nieuwe speeltuin en er ook naar hartenlust kon gaan spelen.

STRUIKEN EN BOMEN Marieke Teunissen: ,,Het is een prachtige speelplaats en het is leuk dat er zoveel kinderen en ouders naar de opening gekomen zijn. De speelplaats is nog niet helemaal af, want er komen nog struiken langs de kant en hier en daar wat bomen".

Ze bedankte de mensen van de Firma Boonzaaijer en de gemeente voor haar inzet bij de realisering van de speelplaats.

KABELBAAN Wie gedacht had dat wethouder Marieke Teunissen als eerste via de kabelbaan omlaag zou komen zeilen had het mis. Ze had een betere oplossing, de net 8 jaar geworden Brit Teunissen mocht de openingshandeling verrichten. Zij zeilde met de kabelbaan omlaag. De speelplaats was officieel geopend. Op diverse plekken vermaakte de jeugd zich al opperbest op de vspeeltoestellen.

Rond de speeltoestellen is zand aangebracht en naast de kabelbaan tref je er bijvoorbeeld enkele glijbaantjes aan, een klimhuisje, een schommel en een wip-wap en ook nog een bankje speciaal voor de ouders.

Afbeelding
Het was meteen druk bij de speeltoestellen.
In de rij voor de poffertjes.
advertentie
advertentie