Afbeelding
Janneke Hek

'Nog lang onrustig in tenten'

30 oktober 2018 om 06:42 lokaal

Jeugdkamp Valleivogels

SCHERPENZEEL Voor de zestiende keer op rij werd het E&P jeugdvoetbalkamp van Valleivogels gehouden op de voetbalvelden van de club. Doordat de 87 deelnemende kinderen in legertenten sliepen, waar de nachten voor sommigen kort.

De bonte avond werd gewonnen door voetballertjes van JO12-1 die als blauwe smurfen op het podium stonden. Stefan Vrijhoef (JO10-2) was de winnaar van het jaarlijkse voetbalfestijn.

LEGERTENT Kimberley de Mik kijkt namens de organisatie terug op een geslaagd jeugdvoetbalkamp. ,,Het weer zat mee. Dat kan eind oktober ook anders zijn. En dankzij onze sponsoren hebben de kinderen kunnen genieten van spelletjes, slapen in een legertent, fruit en ander lekkers". Ze prijst de inzet van de vele vrijwilligers. ,,Zo hebben we mensen nodig bij begeleiden van de spelletjes, tijdens het eten en de slaapwachten in en om de tent". Ook van de ouders van de jonge voetballers werd inzet gevraagd, als kantinepersoneel en bij het voorbereiden van de acts voor de bonte avond.

Ieder jaar wordt in de herfstvakantie dit voetbalkamp gehouden. ,,Er zijn zelfs kinderen die tegen hun ouders zeggen dat ze echt niet op vakantie willen in de herfstvakantie. Want dan moeten ze het voetbalkamp missen", lacht De Mik.

OPBLAASPAKKEN De kinderen werden woensdag 24 oktober verwacht in de kantine van Valleivogels voor een groepsfoto en een openingswoord van voorzitter Cees Wolswinkel. De deelnemers waren afkomstig uit de voetbalelftallen JO10 tot JO15. Oftewel van negen tot veertien jaar. Na de opening volgden voetbalgerelateerde spellen, zoals op een reuzenvoetbal naar de overkant komen. Of in een soort opblaaspakken een partijtje voetbal proberen te spelen. De voetballers waren gemixt over verschillende teams en moesten bij veel spelonderdelen samenwerken om het doel te halen. Soms letterlijk, zoals in het mini-voetbalveld, waarbij de twee goals enkele meters bij elkaar vandaan lagen.

Na deze sportieve prestatie volgde een maaltijd van De Kromme Hoek en een quiz in de kantine. Vragen over voetbal, televisieprogramma's en muziek kwamen voorbij. De antwoorden werden, zoals het 'echte sporters' betaamd, fanatiek gegeven.

ONRUSTIG De nacht doorbrengen in de legertenten was voor sommige kinderen ook een beetje spannend. Het was nog lang onrustig in sommige tenten. Bij het ontbijt, donderdagmorgen, waren sommige oogjes nog klein. Na het douchen en ontbijten begon een nieuw spelprogramma. En intussen begonnen de zenuwen op te spelen voor donderdagavond, want toen stroomde het vol met ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Zij kwamen kijken naar wat de teams in de afgelopen weken hadden voorbereid aan sketch, dans en muziek. Nummers van de Snollebollekes en de Smurfen werden vol vuur gebracht. Compleet met schmink, pruiken en aangepaste kleding. Na een laatste nacht in de tent, was het vrijdagmorgen voorbij. Voor twaalf uur werden de voetballertjes met kleine oogjes en wallen opgehaald door hun ouders. Als presentje kreeg iedere deelnemer een pet met het logo van het jeugdvoetbalkamp. Om thuis moe maar voldaan in bed te stappen.

Voetbal is teamwork.
Naar voren met die bal.
advertentie
advertentie