TVS houdt koploper Maarssen in bedwang

31 oktober 2018 om 13:53 Sport/sport Deel je nieuws

T.V.S. 1 speelt knap gelijk tegen koploper Maarssen. 

De eerste wedstrijd van de tweede competitie helft ging opnieuw tegen koploper Maarssen waarvan de uitwedstrijd onlangs nog met 7-3 verloren ging. Nu in “de Breehoek” eindigde de ontmoeting in een 5-5 gelijkspel en waren de T.V.S.-ers in de slotfase nog dichtbij een overwinning maar dat wist het Maarssense team net af te wenden.   

In de openingspartij won Jan van de Beek, ondanks een verloren derde game, toch vrij gemakkelijk in vier games van Erica van den Bos. Ook Rein Schellingerhout had vier games nodig om de felicitaties van Jolanda Cremer in ontvangst te kunnen nemen. Edwin Vetkamp leed vervolgens een nederlaag tegen de deze competitie nog ongeslagen Stephan Bont. Het dubbel werd een spannende partij waarin de gasten met 6/11 en 7/11 op voorsprong kwamen maar van de Beek en Schellingerhout kwamen sterk terug en dwongen na 12/10 en 11/7 een vijfde game af maar daarin trok Maarssen met 11/13 aan het langste eind en ging de pauze dus in met een 2-2 stand.

Na de pauze zette Schellingerhout T.V.S. via een zege op van den Bos weer op voorsprong maar Bont trok met een overwinning op van de Beek de stand weer gelijk. Opnieuw kwam de thuisclub op voorsprong door een winstpartij van Vetkamp op Cremer maar het was opnieuw Bont die met winst op Schellingerhout zijn team weer op gelijke hoogte bracht. Vetkamp leek in de voorlaatste partij op weg om T.V.S. voor de derde keer na de pauze op voorsprong te zetten want hij kwam tegen van den Bos via 12/10 en 11/3 met 2-0 in games voor maar van den Bos toonde veerkracht en sleepte met 7/11, 11/13 en 8/11 de zege uit het vuur waardoor de koploper voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong kwam. In de slotpartij liet van de Beek zich echter niet verrassen want hij won in vier games van Cremer, waardoor de eindstand op 5-5 werd bepaald.

In de zevende speelronde staat op Donderdag 8 November de uitwedstrijd in Houten tegen H.T.T.C. op het programma. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen met 8-2 gewonnen.

advertentie
advertentie