Burgemeester Petra Doornenbal (links) met een boekje en een kop soep.
Burgemeester Petra Doornenbal (links) met een boekje en een kop soep. Adriaan Hosang

'Zelf soepkom meenemen'

14 november 2018 om 16:19 lokaal

RENSWOUDE Het was voor de eerste keer Renswoudenaren deel konden nemen aan "Samen Soepen" in de bibliotheek. Een leuke manier om een lekkere kop soep te eten en elkaar te ontmoeten.

Ook burgemeester Petra Doornenbal was van de partij. Jacco Luijendijk had gezorgd voor een fikse pan soep met allemaal natuurlijke ingrediënten, zoals hij zelf vertelde. Naast die soep was er ook stokbrood en soepstengels.

JONG EN OUD Esther van den Brink van de bibliotheek had een keurige schort met de tekst 'Je bent wat je leest'. Op een tafeltje lag een stapel boekjes die leden gratis mee mochten nemen. Esther verwelkomde de aanwezigen en merkte op dat dat boekje over voeding ging. Ze wees erop dat het mogelijk was een werkgroep te vormen om te kijken of men voelde voor het samen soep maken en gezamenlijk opeten. ,,Het is voor jong en oud", aldus Esther. ,,In de bieb kan dat altijd. We zoeken enthousiaste mensen en het is leuk om hier mensen te ontvangen".

VOEDING Het Samen Soepen vond plaats in november, de themamaand van Nederland Leest, de grootste nationale leescampagne. Stond eerder altijd een boek centraal, sinds een paar jaar is het een thema, en dit jaar was dat voeding. Voor de leden was er dan ook het boekje 'Je Bent Wat Je Leest'. Esther van den Brink overhandigde het eerste boekje aan burgemeester Petra Doornenbal. Aan de deelnemers was gevraagd om een soepkom mee te nemen. Esther van den Brink: ,,We willen bekijken of dit aanslaat en het dan vaker organiseren. Het is een leuke, smakelijke manier om elkaar te ontmoeten en te genieten van een heerlijke kop soep. Dit wordt mogelijk gemaakt door de bibliotheek, SWO, de Emté Renswoude en Jacco Luijendijk.''

Esther van den Brink, met schort, geeft tekst en uitleg van Samen Soepen.
Een dan lekker Samen Soepen.
advertentie
advertentie