Aanval Nienke van de Wetering
Aanval Nienke van de Wetering wim van de Lagemaat

Dames Volleybalvereniging Set UP ’69 pakken 3 punten tegen directe concurrent.

25 november 2018 om 16:33 Sport/sport Deel je nieuws

Door de 3-2 overwinning op direct concurrent Dynamo D3 uit Apeldoorn, schuiven de volleybaldames vier plaatsen op naar een 5e plaats in de poule.

Maar ze moesten hard werken voor de overwinning. In de eerste set konden ze lang in de buurt blijven van de tegenstander, maar op het einde van de set kwamen ze net tekort. De tweede set ging het een stuk beter; de dames van Dynamo hadden geen antwoord op de aanvallen van Set Up en de set werd eenvoudig gewonnen met 25-14. Ook de derde set werd met 25-18 binnengehaald.

Helaas zakte het daarna een beetje in. Het publiek rekende er al op, dat Set Up de wedstrijd in de vierde set zou afmaken, maar dat lukte niet. Dynamo wist met een heel sterke service en plaatsballen de verdediging van Set Up te ontrafelen en daardoor konden de aanvallers ook niet in stelling gebracht worden. De set werd dan ook verloren met 22-25. Een beslissende vijfde set was nodig.

In de vijfde set liet Set Up zien, dat ze echt in deze klasse thuis horen. Er werd weer geconcentreerd gespeeld en zonder verder in de problemen te komen werd de 3-2 overwinning veilig gesteld.

Aanstaande zaterdag spelen de dames de volgende wedstrijd om 15.00 uur in De Breehoek tegen Voorwaarts D1.