Soldaten ondervragen passanten en vragen of zij weten dat het kindeke geboren is.
Soldaten ondervragen passanten en vragen of zij weten dat het kindeke geboren is. Adriaan Hosang

'Open de staldeur' tijdens muzikale winterwandeling

30 november 2018 om 16:17 lokaal

RENSWOUDE De muzikale winterwandeling 'Open de staldeur' wordt zaterdag 22 december gelopen. De zevende muzikale winterwandeling wordt om 17.00 uur op het Kasteelplein geopend door de Dijkbloazers uit Lunteren met hun midwinterhoorns en de Jachthoornblazers.

Leden van de evangelisatiecommissie brengen in het kasteelbos het kerstverhaal in beeld. De bezoekers moeten zich, net als in het bijbelverhaal, inschrijven voor een volkstelling bij de poort. Tijdens de route over verlichte paden in het Kasteelbos is er een goochelaar die een link legt met het kerstverhaal. Jozef en Maria met de ezel die op weg zijn naar Bethlehem en soldaten zijn in het bos.

MARSHMALLOWS Bij de scouting kunnen kinderen broodjes en marshmallows bakken. De wijzen uit het Oosten gaan op pad met geschenken, in dit geval chocolademunten voor de jeugd, die aan het einde van de wandeling kunnen worden afgegeven bij Jozef, Maria en het kindje Jezus. De herders gaan ook naar Bethlehem. Zij volgen de grote ster die boven de Koepelkerk staat.

LEVENDE DIEREN Uiteindelijk vinden ze op aanwijzingen van engelen op het Kerkplein Jozef en Maria en de pas geboren baby - genaamd Jezus - in een stal omringt door levende dieren. De route loopt daarna door de Koepelkerk, waar doorlopend muziek wordt gemaakt door vier opeenvolgende organisten, zanggroep Cantare, de Dijkbloazers en de Jachthoornblazers.

Kom je de kerk uit, dan kan je daarna, op het Kerklaantje, beschuit met muisjes eten. Starten met de wandeling kan tot 20.30 uur. Inschrijven voor de wandeling kan vanaf 17.30 uur.

Jozef en Maria en het ezeltje in het kasteelpark.
Het inschrijven bij de poort, links van het kasteel, in het park.
advertentie
advertentie