calculator
calculator https://pixabay.com/nl/photos/download/coins-1015125_1920.jpg

Digicafé XL: Waar blijft mijn geld?

28 november 2018 om 13:19 lokaal Deel je nieuws

Nu bijna alle betalingen  digitaal en automatisch gaan en de papieren overzichten verdwijnen, wordt de vraag gesteld ‘Waar blijft mijn geld?’  Veel betalingen  voor bijvoorbeeld internetbestellingen gaan via iDeal, hier en daar wordt gepint. Voor je het weet, ben je het overzicht kwijt van je inkomsten en uitgaven. Menigeen stelt zich de vraag ‘Hoe houd ik overzicht over mijn rekeningen?

Deze ontwikkelingen zijn een goede aanleiding om vanuit SeniorWeb aandacht te besteden aan digitale hulpmiddelen om zicht te krijgen op uw  bestedingen.

Een mooi kasboek om de maandelijkse inkomsten en uitgaven in bij te houden werkt prima. Veel schrijf- en rekenwerk is het wel. Er zijn digitale mogelijkheden die het u makkelijker maken en meer overzicht en grip op uw financiën bieden. Tijdens de avond laten we verschillende mogelijkheden de revue passeren. Het aanbod is divers, veel banken hebben voor jun gebruikers ook verschillende mogelijkheden. Maar er  zijn ook onafhankelijke oplossingen. Ook is er via Excel (programma om berekeningen uit te voeren) het een en ander mogelijk.

Voor de goede orde, we geven geen inhoudelijke financiële  adviezen over uw persoonlijke situatie,  dat laten we graag over aan financiële deskundigen.

De avond wordt gehouden op dinsdag 11 december om 19.30 in de Bibliotheek – Markstraat 59, 3925 JP Scherpenzeel. De toegang is gratis. De avond wordt georganiseerd door SeniorWeb Scherpenzeel.

Voor meer informatie over Seniorweb Scherpenzeel kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Scherpenzeel tel. 033 2773107 of www.seniorweb.nl/scherpenzeel

Iedere 14 dagen is er DigiCafe: Om de 14 dagen op de donderdagochtend, inloop van 10.00 tot 11.30 in Kulturhus de Breehoek. U kunt dan terecht met vragen, er worden nieuwtjes uitgewisseld. Bovendien is het altijd gezellig. Voor grote tijd rovende vragen en problemen kan er gebruik gemaakt worden van het spreekuur.

advertentie
advertentie