Duuk Legemaat - deelnemer jeugdrubriek
Duuk Legemaat - deelnemer jeugdrubriek Eveline Roseboom Meel fotografie

Grote groep Willaerruiters aan start Kraay Indoor Kerstamarathon

30 november 2018 om 13:55 Sport/sport Deel je nieuws

SCHERPENZEEL - In het weekend van vrijdag 7 en zaterdag 8 december aanstaande vindt de zesde editie plaats van de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel. De manege van de Willaerruiters is dan helemaal in kerstsfeer gehuld. Er zullen meer dan 100 deelnemers aan de start verschijnen en zelfs vier deelnemers uit België. De deelnemers zullen een serieuze poging doen om zich te kwalificeren voor de spectaculaire finale op zaterdagavond.

De wedstrijd start op vrijdagavond om 18.00 uur met de jeugdrubriek. Een rubriek met een hoog schattigheidsgehalte. Zeven jonge helden verschijnen aan de start. De organisatie geeft deze jonge menners de kans om te komen proeven van de mensport. Een prachtige rubriek voor het publiek. Aansluitend de rubriek tweespan pony. Met 24 starts een mooie rubriek waar de hoge snelheid soms meer lijkt op laagvliegen. Van de Willaerruiters is er dit jaar een grote groep deelnemers: Evy van Oort, Mareike Scholtus en de broertjes Duuk en Sil Legemaat (jeugdrubriek) Suzanne Roman, Gerben van de Berkt, Dianne Legemaat en Teus van Harskamp (tweespan pony) Hendrik Jan van de Vliert (enkelspan paard) en de clubkampioen van de Willaerruiters 2018: Eefje van Harskamp Peek (tweespan paard).

De finale op zaterdagavond heeft deze editie een 'springend' tintje. Vier stoere leden van de paardenclub van de Willaerruiters zullen op hun eigen paard/pony hetzelfde parcours rijden als de menners: Kees den Boer, Manon van de Vliert, Linda den Hartog en Babette Haanschoten hebben zich aangemeld. De springruiters hebben er zelfs een avondje voor geoefend want het valt nog niet mee om de doorgangen in de juiste volgorde te nemen. Het hoge tempo zorgt ervoor dat het lastig is om de route te onthouden. De springruiters bijten de spits af in de finale, die om 19.30 uur begint.

Na het optreden van de ruiters is de piste vrij voor de indrukwekkende rubriek: vierspan paard. Op verzoek van deze groep deelnemers start de finale dit keer met deze rubriek. Het uitspannen van vier paarden kost de nodige tijd en nu zijn ze niet tot ver na middagnacht bezig met de nazorg. Goede reden om op tijd naar de Willaerruiters te komen en deze rubriek niet te missen. Zaterdagavond wordt een avond vol top(men)sport en de organisatie laat weten dat er zelfs bezoekers zijn die de schnitzels van Jan Boerkamp een goede reden vinden om het evenement te bezoeken. De werkgroep Kraay indoor nodigt belangstellenden van harte uit voor hun gratis te bezoeken evenement.

Sil Legemaat - deelnemer jeugdrubriek
Teus van Harskamp - deelnemer tweespan pony
Eefje van Harskamp Peek - deelnemer tweespan paard
Suzanne Roman - deelnemer tweespan pony
Gerben van de Berkt - deelnemer tweespan pony
advertentie
advertentie