Afbeelding
Guido de Boer

Renswoude leidt 'fout clubfeest' goed in

8 december 2018 om 17:40 Sport/sport

RENSWOUDE De omstandigheden waren guur en het voetbal was niet best. Het gaf allemaal niets op De Hokhorst, waar ongeacht het resultaat van het duel tussen Renswoude en ESC een feestje stond gepland. Het 'Foute SinterKerst & Nieuw' werd echter met een prima resultaat ingeluid. Renswoude won met liefst 4-0.

Bij het verlaten van het hoofdveld wist Robert van Hoeflaken wel wat hij moest doen: Zijn twee kleine kinderen een knuffel geven. Zij waren er om papa aan te moedigen en trotseerden de sterke westenwind die fatsoenlijk voetbal in de weg stond. ,,Die omstandigheden maakten het voetbal ontzettend lastig, maar daar hebben beide ploegen natuurlijk last van. Het gaat er dan om om zo weinig mogelijk weg te geven."

Die opdracht was wel aan de defensie van de Kraaien besteed. Renswoude, met Van Hoeflaken en Henk Buijs als het centrale verdedigingsduo, gaf nauwelijks een krimp. En werd ESC eens dreigend op de helft van de tegenstander, dan werd zonder schaamte de bal weg geroeid. De wind in de rug in de eerste helft werkte ook nog mee. Ralph Boom anticipeerde juist op een steekbal van Arjan Verheij en zette de thuisploeg op voorsprong.

PRAKTIJK ,,Na rust stond het lange tijd nog 1-0, dan weet je dat er maar één bal van hun goed hoeft te vallen." Tot zo ver de theorie, maar de praktijk wees volgens Van Hoeflaken anders uit. ,,Ik had geen moment het idee dat dit zou gebeuren. Als defensie zaten we heel goed in de wedstrijd." Dat was aan de overkant van het veld niet zo. De Elburgers schutterden bij de tweede goal, die Niels Romeijn op aangeven van Mauro Aalders binnenwerkte. Ook bij de 3-0 van Aalders zag het er defensief van ESC niet best uit, terwijl de 4-0 van uitblinker Verheij er één voor de statistieken was.

Van Hoeflaken zat er helemaal niet mee. ,,Voor ons telden vandaag even alleen de punten." Renswoude had zich namelijk met verliespartijen tegen VRC en OWIOS al twee keer vergaloppeerd tegen ploegen uit het rechterrijtje. ,,Daar zijn we ook bewust van. We hebben een talentvolle groep en we halen op trainingen bijvoorbeeld een hoog niveau, maar het is ook nog jong. We zijn nog te wisselvallig. Daarnaast denk ik dat we moeite hebben om zelf het spel te moeten maken."

Dat is van later zorg. Het clubfeestje in de kantine lonkte, al stelde Van Hoeflaken ook – de juiste – prioriteiten. ,,Maar eerst naar huis, eten bij mijn gezin en pas daarna de kantine in."

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie