Oliebollen waren populair tijdens de Kerstmarkt van 2017.
Oliebollen waren populair tijdens de Kerstmarkt van 2017. Janneke Hek

'Schoenpoetsen is hier belevenis'

13 december 2018 om 16:51 lokaal

SCHERPENZEEL Wie vrijdagavond 14 december door de winkelstraten van Scherpenzeel loopt, kan genieten van lichtjes, muziek en glühwein. En lekkere hapjes om alvast in de kerststemming te komen.

Burgemeester Corrie van Rhee steekt om 17.30 uur de lichtjes in de grote kerstboom op het plein aan. Ook zijn er koren die kerstliederen zingen en geeft de brandweer van Scherpenzeel een demonstratie. De regen bood vorig jaar een minder gezellig beeld tijdens de kerstmarkt. De organisatie hoopt dit jaar op beter weer.

CULINAIR De Grote kerk is te bezichtigen tijdens de kerstmarkt die van 17.00 tot 21.00 uur duurt. Wie zin heeft in wat lekkers, kan op het foodplein terecht waar diverse lokale ondernemers zich culinair uitleven. Voor de kinderen is ook genoeg te beleven. Bij Storm Kidsstore brandt een vuurtje voor het roosteren van marshmallows. Bij Westerduin Fotografie kunnen kinderen knutselen.

Oud Scherpenzeel bestaat dit jaar vijftig jaar en besteedt ook tijdens de kerstmarkt aandacht aan dit bijzondere jubileum. Bij Westerduin Fotografie kunnen bezoekers gratis op de foto voor de kerstkaart. Bij De Kast 'houden ze het spannend', op Facebook en Instagram vertellen ze later deze week wat ze gaan doen tijdens de kerstmarkt.

Voor de mannen onder de kerstmarktbezoekers is er ook aandacht. Bij Mitra Ter Burg proef je speciaalbier, hierbij geadviseerd door twee biersommeliers. Reuk, kleur en smaak, alles komt voorbij. Voor wie denkt dat schoenpoetsen 'old school' is, moet even bij Pas Schoenmode langs om te ontdekken dat je zelfs van schoenpoetsen een belevenis kunt maken.

MODESHOW Corné Methorst van de brandweer Scherpenzeel: ,,We zijn van begin tot het eind van de markt aanwezig om informatie te geven over brandveiligheid in en om het huis. Daarnaast kunnen bezoekers zelf het brandweervak ervaren, er kan een brandje geblust worden en ook geknipt worden met ons grote gereedschap wat we normaal gebruiken bij ongevallen. Er staan gezellige vuurkorven en we delen vlammetjes uit, dus ook voor de inwendige mens word gezorgd. We doen een demonstratie van een ongeval met een auto en die begint om 19.30 uur". De brandweer staat ter hoogte van het oude gemeentehuis.

Bij Homme & Home nip je van je glühwein tijdens het shoppen en bij UWoptiek + Oogzorg en Primera is er kerstkorting. Nicole Mode viert haar negenjarige bestaan met een doorlopende modeshow tijdens de kerstmarkt.

OLIEBOL Ook dit jaar bakt Bakkerij Mulder oliebollen. In de bakkerswinkel wordt door leerlingen van de muziekschool een optreden verzorgd. Jeugdvereniging het Knipperlicht wisselt kerstwensen uit, nadat de burgemeester de lichtjes in de grote boom op Plein 1940-1945 heeft ontstoken.

Muziek is er tijdens deze editie van de kerstmarkt van Scherpenzeel, met koren zoals Spoorkoor op stoom, popkoor Get around, zanggroepen SMS en de muziekschool. Ze laten hun zangkunsten graag horen op diverse plaatsen op de kerstmarkt. Ook is er een open podium, waar Scherpenzelers hun kans op vijftien minuten roem krijgen.

advertentie
advertentie