Verdediging van Laurette Willems
Verdediging van Laurette Willems Wim van de Lagemaat

Dames Set Up ’69 pakken Scylla in.

20 januari 2019 om 15:17 Sport/sport Deel je nieuws

De dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door Scylla met 4-0 te verslaan. Met de 5 punten die ze daarmee verdienen blijven ze op de 4e plaats in de poule.

In het begin van de eerste set, moesten de dames nog even in hun spel komen, maar gaandeweg de set trokken ze het initiatief naar zich toe en gaven ze de voorsprong niet meer uit handen. De tweede set zetten ze direct  vanaf het begin druk op de tegenstander, waardoor deze niet meer in het spel kon komen. Met een goed blok werden de aanvallen van Scylla gepareerd. En wanneer de hoofdaanvalster van Scylla langs het blok sloeg, zat daar altijd de libero, Laurette Willems, die de bal weer terugbracht naar de spelverdeler. Deze set werd dan ook vrij eenvoudig met 25-15 gewonnen.

Traditioneel is het dan vaak lastig om de 3e set de concentratie vast te houden. Michiel bracht enkele wisselingen aan in zijn team en het tempo ging op dezelfde wijze verder.  De tegenstander probeerde met veel wissels om de dames van Set Up uit het spel te halen, maar dat mocht niet baten.

Pas de vierde set verslapte de concentratie enigszins en dachten de dames de wedstrijd eenvoudig te beëindigen, maar dat ging nog niet zo simpel. De hele set keken ze tegen een achterstand aan en door zich terug te vechten lukte het om op het einde toch de set naar zich toe te trekken. Scylla vergat op het einde van de set  door te draaien bij de opslag en de aanvoerder van Set Up had dat goed in de gaten. Daardoor scoorde Set Up het laatste punt van de wedstrijd zonder er iets voor te hoeven doen.

De volgende thuiswedstrijd is op 2 februari, weer op de bekende tijd van 17.30 in De Breehoek tegen Waho.