Vlnr  Emma, Eva, Imme, Melanie  en Ninthe
Vlnr Emma, Eva, Imme, Melanie en Ninthe Doto Scherpenzeel

Emma en Eva pakken medailles voor Gymvereniging Doto

3 februari 2019 om 12:41 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 2 februari turnden de selectiemeiden van gymnastiekvereniging Doto uit Scherpenzeel de eerste voorronde in de oefenstof D2 en D3 in Bunschoten.
Alle meisje die bij Doto in deze categorie turnen, mochten in de ochtendronden meedoen.

Emma van Dijk, Ninthe van Dam en Melanie Dekker turnden in de D3. Voor Ninthe en Melanie was dit de eerste officiële wedstrijd, Emma had met de pre instap al mee gedaan vorig jaar.
Alledrie de meisjes vonden het spannend maar kwamen vol goede moed naar de zaal in Bunschoten.
Het was een volle ronde met 31 meisjes. Emma bleek de sprong en de brug uitstekend uitgevoerd te hebben en dat maakte dat zij een zilveren medaille omgehangen kreeg. Melanie en Ninthe kregen een diploma mee naar huis.

In de andere baan turnden Eva en Imme een niveautje hoger: de D2. Beiden meisjes hebben al een jaar pre instap erop zitten.  Imme liet zeer goede oefeningen zien, vooral haar brug werd goed beoordeeld. Ze eindigde op een tiende plaats van de 30 deelneemsters.

Eva gaat met sprongen vooruit in de trainingen en op de wedstrijd liet ze dit ook goed zien. Vooral haar balk was zeer sterk. De handstand en de koprol bleven stabiel en op de balk deed ze het goed. Waardoor ze een dikke punt voorsprong pakte en een gouden medaille kreeg omgehangen.

Al deze meisje turnen in maart nog een ronde voor de doorstroming naar finales. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan de D1 meisjes en de keuzemeiden in Amersfoort.

advertentie
advertentie