Aanval van Set Up
Aanval van Set Up Wim van de Lagemaat

Set Up ‘69 pakt vier belangrijke punten

3 februari 2019 om 18:39 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag wonnen de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 overtuigend van het hoger geplaatste WAHO. In De Breehoek werd het 3-1. De dames handhaven zich daarmee bovenin de middenmoot, met uitzicht op een derde positie.

De eerste set ging het nog moeizaam. In de uitwedstrijd hadden de dames nog kansloos met 4-0 verloren en die angst zat nog in het spel van de dames. Ze wisten echter wel dat er kansen waren, want de eerste spelverdeelster van WAHO, die in de uitwedstrijd het verschil maakte was er deze keer niet bij. Tot 20-20 ging het de eerste set gelijk op, maar op het einde van de set lukte het niet om door te duwen, wat de tegenstander wel lukte, waardoor de set verloren ging.

De tweede set herpakten de dames van Set Up zich. Met een sterke servicebeurt werd direct een voorsprong opgebouwd en die werd niet meer uit handen gegeven. Deze set werd gewonnen met 25-21. De derde set moesten de dames tot het uiterste gaan om de set binnen te halen. De dames lieten zien, dat ze ook hard kunnen werken om te winnen. Er werd goed verdedigt en met een variatie aan smashes en plaatsballen werd de verdediging van WAHO ontregeld.

Daarna was het belangrijk om ook de vierde set te pakken en zo de vier punten in Scherpenzeel te houden. Dart lukte door het niveau van de derde set vast te houden. Met deze vier punten staan ze nu op een vijfde plaats in de poule, maar de teams erboven hebben meer wedstrijden gespeeld, zodat een vierde plek zeker reëel is. Of, zoals onze huisdichter Wout het formuleerde: “Set Up blijft moeiteloos op de been, ze winnen met 3-1”.

De volgende thuiswedstrijd is pas op 9 maart.