Jimmy de Greef dompelt VVOP weer in rouw

9 februari 2019 om 20:14 Sport/sport

SCHERPENZEEL Opnieuw legde Jimmy de Greef VVOP op de pijnbank. De aanvallende middenvelder van Valleivogels scoorde vorig seizoen in Voorthuizen in blessuretijd de winnende treffer (2-3) en flikte dat kunstje zaterdag weer. In de 91e minuut gaf hij precies het tikje, dat de roodwitten nodig hadden om de winst mee naar huis te nemen: 1-2.

Uiteraard werd het late doelpunt luid bejubeld door de Scherpenzelers, die door de eerste overwinning van 2019 weer steviger in het linkerrijtje van de 2e klasse G staan. Was het verdiend? Op basis van de eerste helft wel. Nadat Jelle Staal al een bal van de lijn gehaald zag worden, scoorde Jos van Leeuwen 0-1. Bovendien kreeg de snelle buitenspeler een geweldige kans op 0-2, die niet benut werd.

Maar doelman Sven Hardeman moest zich ook diverse keren onderscheiden. De keeper had voor rust al een sterke reflex op een open kans voor Thomas Broedelet en liet na de pauze zijn klasse zien bij een knap schot van Jos van Milligen. Hardeman tikte de bal uit de kruising. Wel was hij eerder kansloos geweest op de 1-1 van Broedelet. In die uitslag leek de streekderby dan ook uit te monden, maar Jimmy de Greef besliste anders. Zijn tikje was precies genoeg om de driepunter binnen te halen.