Sven Hardeman blinkt uit bij winnend Valleivogels

10 maart 2019 om 10:41 Sport/sport

SCHERPENZEEL In en tegen Lelystad heeft Valleivogels de derde overwinning op rij geboekt. Het werd 0-2 in Flevoland, een driepunter die voor een groot deel op het conto van keeper Sven Hardeman geschreven mag worden. ,,Hij was voor ons de man van de wedstrijd", aldus coach Rob van den Broek.

Hardeman blonk al uit in de openingsfase, toen Lelystad'67 mocht aanleggen voor een strafschop. Hardeman lag met succes in de weg, een kunststukje dat hij vorige maand tegen Lunteren (1-0 zege) ook al etaleerde. ,,Daarnaast kwam Sven nog drie keer als winnaar uit de strijd bij één-op-éénkansen voor Lelystad. Daar kwamen we goed weg", zag Van den Broek.

Aan de andere kant was Valleivogels voor rust wel beter. Jos van Leeuwen anticipeerde juist op een actie van Friso Drewes en zorgde voor 0-1. Na de pauze duurde het lang voor de bevrijdende 0-2 viel, maar Jelle Staal had prijs in de negentigste minuut.

En passant haken de Vogels aan bij de top van 2G. Valleivogels is vierde en de afstand naar de nieuwe koploper Unicum is maar twee punten. Van den Broek blijft er nuchter onder. ,,Stiekem horen we nu bij de top van de ranglijst, maar ik schat de andere ploegen nog steeds hoger in."