Blok van Set Up
Blok van Set Up Wim van de Lagemaat

Dames Set up´69 doen uitstekende zaken na winst op nummer 2

10 maart 2019 om 21:02 Sport/sport Deel je nieuws

De dames uit Scherpenzeel staan op een derde plek, de tegenstander VVH dames 1 uit Harderwijk van zaterdagmiddag staat op een tweede plek. Uit werd er met 3-1 verloren na een matige wedstrijd dus de dames waren uit op revanche. Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou worden zaterdagmiddag. Sterkhouders Laurette Willems en Hilde Tanghe waren afwezig en werden vervangen door de zussen Chananja en Abia Veenvliet.

 

De eerste set begon dan ook niet naar wens van coach Michiel Bakker. Er werd hard gevochten voor elke bal, maar het was niet voldoende om de tegenstander uit Harderwijk te kunnen bijbenen. Veel eigen fouten en een rommelig begin aan de kant van Set Up maakte dat VVH de eerste set binnenhaalde met 20-25.

 

Vanaf de tweede set begon het beter te lopen bij Set Up. Ondanks het gemis van Libero Laurette werd er sterk verdedigd en gestreden voor elke bal. De Scherpenzelers beschikken over veel lengte in het team en dat pakte blokkerend dan ook sterk uit. Het spel van Set Up is misschien wel eens beter geweest, maar het was in ieder geval wel effectief zodat het een gelijkopgaande strijd werd. In de tweede set kwam Set Up sterk terug van een achterstand en pakte uiteindelijk ook na een spannende slotfase de derde set met respectievelijk 26-24 en 28-26.

 

In de vierde set lukte er bij Set Up werkelijk alles waarbij er bij VVH heel veel mis ging. Wellicht was VVH na de spannende tweede en derde set mentaal moe gestreden, maar spannend werd het in de vierde set niet meer. Met uitblinker Abia Veenvliet ging Set Up geconcentreerd door en won de vierde set met 25-8 en dus ook de wedstrijd.

 

Met deze winst doen de dames goede zaken in de competitie. Met twee punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld op de nummer twee is er nog van alles mogelijk. Het kampioenschap lijkt niet meer mogelijk maar een tweede plek wat recht geeft op promotiewedstrijden is zeker niet onmogelijk. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 23 maart om 17.30uur tegen SSS dames 2.

Aanval van Abia Veenvliet
Blijdschap na setwinst
advertentie
advertentie