Doelpuntenmaker Mauro Aalders beschermt de bal.
Doelpuntenmaker Mauro Aalders beschermt de bal. Brenda Dekker

Renswoude wil 'nieuwe doelen stellen'

16 maart 2019 om 20:24 Sport/sport

RENSWOUDE Goed was de wedstrijd niet, maar opnieuw bleef Renswoude overeind. Dankzij een 1-1 remise tegen Lelystad'67 zijn de Kraaien al vier wedstrijden op een rij zonder nederlaag. Het geeft volgens coach Jan van den Heuvel nieuw perspectief. ,,De situatie waarin we zitten vraagt om nieuwe doelen."

Het treffen tussen Renswoude en Lelystad'67 had eigenlijk weinig om het lijf. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, al hadden de bezoekers uit Flevoland in de slotfase nog de winst kunnen pakken. Een inzet van de bezoekers teisterde de onderkant van de lat, waarna Gerwin van Essen de bal – al dan niet via de arm – weg wist te werken. ,,Daar kwamen we nog goed weg", zag de opgeluchte Van den Heuvel. ,,Met de 1-1 zijn wij vermoedelijk het meest tevreden."

De spannende slotfase was tenminste nog iets voor de neutrale toeschouwer. Op een mooi afstandsschot van Raymond van Burken lieten Renswoude en Lelystad'67 na rust weinig zien. De eerste helft was in elk geval aangenamer geweest, met wat kansjes over en weer. Het leverde ook twee doelpunten op, keurig verdeeld over beide partijen. Lelystad nam de leiding, waarbij doelman Jelmer Nijburg niet vrijuit ging. De keeper liet zich verrassen in de korte hoek. Nog voor het half uur maakte Mauro Aalders gelijk. De spits uit Barneveld krulde, mede omdat specialist Gerard Diepeveen op de bank zat, een vrije trap fraai in de touwen.

NIEUWE DOELEN De goal leverde uiteindelijk een punt op, waarmee Renswoude in het linkerrijtje van de tweede klasse G blijft meedraaien. De Kraaien zijn dit seizoen dus gevrijwaard van degradatiezorgen, een compleet andere situatie dan een jaar geleden. Destijds moest de ploeg van Van den Heuvel alle zeilen bijzetten om zich veilig te spelen. De trainer uit Hoevelaken is daar uiteraard content mee, maar vindt niet dat het seizoen nu al geslaagd is. ,,We zitten in een comfortabele positie ten opzichte van vorig jaar, maar dat betekent niet dat we de laatste acht wedstrijden maar gewoon moeten uitspelen. Ik wil nieuwe doelen stellen. Het elftal ontwikkelt zich prima."

Om die reden denkt Van den Heuvel stiekem aan een toetje in de vorm van nacompetitie om promotie. ,,We kunnen nog op zoek naar een prijsje, via de tweede periodetitel of de vierde plaats." De beslissing in de strijd om de tweede periode valt op 30 maart. Renswoude maakt kans mits OWIOS, VRC en Unicum punten verspelen en het zelf die dag wint van FC Horst. Die kans is klein, weet Van den Heuvel. ,,Maar los daarvan volstaat wat mij betreft alleen het doel van handhaven niet. Ik denk dat er meer mogelijk is."

De komende weken moet blijken of die wens ook gerealiseerd kan worden. ,,Het moet nog gaan leven in de groep", erkent de trainer uit Hoevelaken. ,,Ik hoop dat we die schroom wat van ons af kunnen gooien."

Raymond van Burken probeert de voetballende oplossing te vinden.
advertentie
advertentie