Afbeelding
Bert van den Broek

Valleivogels verslaat VRC

18 maart 2019 om 15:58 Sport/sport

SCHERPENZEEL ,,Het zit ons niet tegen." Dat stelde trainer Rob van den Broek vast na de 3-2 overwinning die zijn Valleivogels zaterdag boekte tegen VRC. Het werd, na een veelbelovende openingsfase, billenknijpen tot het einde voor de Scherpenzelers.

Van den Broek zag dat zijn elftal scherp begon. ,,Dat deden we goed en we scoorden twee keer, al had de strafschop die we kregen, niet gegeven hoeven worden. Dat was, bleek later volgens de spelers, geen hands." De 2-0 voorsprong werd voor rust door de Veenendalers nog verkleind tot 2-1.

Na rust deed hetzelfde scenario zich voor. Valleivogels scoorde, VRC schoot de aansluitingstreffer op het bord. ,,Maar we kwamen goed weg. Zij hadden er na rust wel vier moeten maken." Dat gebeurde niet, waardoor de Vogels een rol in de titelstrijd kunnen gaan vervullen. Leeft dat al? ,,Een beetje, meer niet. Daar is het nog te vroeg voor."

Doelpunten Valleivogels: Robert van den Broek 2x (strafschoppen) en Patrick van de Berkt.