Dankjewel-taart voor Groendak

29 maart 2019 om 09:09 lokaal

SCHERPENZEEL Burgemeester Harry de Vries en wethouder Ad van Es reikten eind maart de Dankjeweltaart uit aan Groendak. Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

Het bezoeken van Groendak is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie.

Tijdens het eten van de taart spreken de aanwezigen over Groendak, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van sedum-daken bij particulieren en bedrijven. Het gebruik van sedum, een soort vetplanten, verhoogt de levensduur van het dak, zorgt voor een betere warmtewering en geluidsisolatie, is goed voor de gezondheid en zorgt voor meer biodiversiteit en milieuverbetering. En als extra voordeel ziet het er ook mooi uit.

Groendak heeft voorbeelden van sedum groendaken in Scherpenzeel. Elke eerste vrijdag van de maand hebben ze 'open dak' De eerste vrijdag van de maand is er een inloopdag: een open dak. En ook de zaterdagochtend daarna. De eerstvolgende open dak-data zijn vrijdag 5 en zaterdagochtend 6 april. www.groendak.info

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen.

Gelderland kreeg de award voor haar uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.

advertentie
advertentie