Blok van Set Up
Blok van Set Up Wim van de Lagemaat

Ruime overwinning dames Set Up ‘69

31 maart 2019 om 11:04 Sport/sport Deel je nieuws

De dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 hebben gedaan wat ze moesten doen, namelijk met 4-0 winnen van VoCaSa D3. Daarmee houden ze de tweede plaats in de poule stevig in handen.

Vanaf het begin nam Set Up het initiatief en dat gaven ze eigenlijk de hele wedstrijd niet meer uit handen. De dames waren bijzonder gemotiveerd voor deze wedstrijd. En dat gold ook voor de speelsters die niet in de basis begonnen. Het maakte voor de coach Michiel Bakker niet zo veel uit wie van zijn selectie in het veld stond; ze waren allemaal bij de les.

De eerste set ging nog met 25-19 naar Set Up; de tweede set had de tegenstander weinig verweer meer en die ging al na 16 minuten met 25-13 naar Set Up. Met name de blokkering van Set Up zat er bijzonder goed bij deze wedstrijd. VoCaSa kreeg nauwelijks aanvallen over het net. Daarna probeerden ze het met prikballen, maar ook die werden goed doorzien door de verdediging van Set Up.

Daarbij had de tegenstander ook nog de pech, dat een van de dames geblesseerd uitviel.

Pas in de vierde en laatste set lieten de dames van Set Up de concentratie wat verslappen en kon VoCaSa wat meer tegenstand bieden. Maar telkens als ze weer wat dichterbij kwamen, deed Set Up er een schepje bovenop en namen ze weer afstand. Ook de laatste set werd gewonnen met 25-21. Met deze wedstrijd lieten de dames zien, dat ze al na één  jaar bij de top van de derde divisie horen.

Set Up houdt daarmee de tweede plaats vast, met nog 1 wedstrijd te spelen. Het staat echter dicht bij elkaar bovenin de poule. Er zijn nog 4 teams die kans maken om op de tweede plaats te eindigen, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. De laatste competitiewedstrijd is zaterdag 6 april in Schalkaar tegen Avior D1.