De prijswinnaars en de kaartcommissie die afscheid nam.
De prijswinnaars en de kaartcommissie die afscheid nam. Adriaan Hosang

'Kaarten is hier zo gezellig'

29 mei 2019 om 12:28 lokaal

RENSWOUDE Het was vrijdagavond de laatste keer dat de deelnemers aan de slotavond van de kaartcompetitie verwelkomd werden door Gerard Blaauwendraat, die jarenlang de kaartcompetitie in goede banen heeft geleid.

Samen met zijn echtgenote Grada en Joop en Ali van de Kaa hebben zij een punt gezet achter hun activiteiten. Voor de echte diehards was het jammer dat de kaartmarathon geen doorgang kon vinden, omdat op dat tijdstip de verbouwing van de kantine van de VV Renswoude gerealiseerd werd.

KLAVERJASSEN EN JOKEREN De kaartcompetitie bij de VV Renswoude mocht zich jaren verheugen in een groot aantal deelnemers. Rond eind mei werd de kaartcompetitie afgesloten met de slotavond. De sfeer tijdens de kaartavond is altijd opperbest.

De aanwezigen komen niets te kort. Hoewel, misschien af en toe een goede score.

LANGDURIGE INZET Tijdens de slotavond van de kaartcompetitie reikten Jan en Janneke Hardeman de prijzen uit aan de winnaars. Voor het zover was, richtte Jan zich tot Gerard Blaauwendraat en bedankte hem hartelijk voor de goede organisatie van de kaartcompetitie, die steeds veel liefhebbers had getrokken en gewaardeerd werd. Ook Grada Blaauwendraat en Ali en Joop van de Kaa, die een duidelijke inbreng hadden, werden bedankt voor hun langdurige inzet. Voor hen was er een attentie.

Bij de uitreiking van de prijzen van het jokeren ging de eerste prijs naar Mat Smits met 572 punten, tweede werd Janny van de Bovenkamp met 574 en derde Tinie Batenburg met 667 punten. Gert van Enk, die vier avonden gemist had, kreeg de poedelprijs. Winnaar bij het klaverjassen werd Jan den Hartog met 54054 punten, tweede Gerard Blaauwendraat met 53.811 punten en derde Nellie Ligtvoet met 53.528 punten. Hier ging de poedelprijs naar Auke Miedema, die vijf avonden gemist had, met 43.996 punten.

Wie dacht dat iedereen hierna naar huis ging had het mis, de aanwezigen gingen nog even kaarten. ,,Zo gezellig om te doen'', verzekerd één van de aanwezige dames me, die zit te jokeren.

advertentie
advertentie