Corry Dekker haalt inspiratie voor haar coachingsessies uit de natuur.
Corry Dekker haalt inspiratie voor haar coachingsessies uit de natuur. Janneke Hek

'Loslaten om verder te kunnen groeien'

5 juni 2019 om 17:30 Nieuws

RENSWOUDE Coach Corry Dekker zoekt samen naar de antwoorden. ,,Ik loop een stukje mee en laat iemand zelf ontdekken wat zijn of haar wereld mooier zou maken”. Ze begon haar coachingpraktijk naar aanleiding van haar eigen ziekenhuisopname. ,,Als coach komt alles wat ik meegemaakt heb in mijn leven samen. En dat geef ik graag door aan een ander”.

Ze belandde in het ziekenhuis met een longontsteking. ,,Hierdoor werd ik gedwongen rust te nemen en op mijn ademhaling te letten. Er was geen ruimte voor andere dingen dan ademen. En daardoor ging ik eens bij mezelf naar binnen kijken. Tot die tijd werkte ik als verpleegkundige. Voorheen ook als kraamverzorgster. Altijd met liefde gedaan en af en toe werk in nog in het ziekenhuis als de tijd dat toestaat. Door mijn jaren lange ervaring in de gezondheidszorg en mijn nieuwsgierigheid naar de pijn onder de pijnklachten en mijn eigen ervaringen , ontstond het idee voor een coachingpraktijk”.

Dekker volgde haar opleiding bij het Sonnevelt instituut. En tijdens haar opleiding begeleidde ze enkele proefcliënten. ,,Dat smaakte naar meer. Het is mijn expertise om mensen in beweging te brengen zodat zij hun doelen kunnen behalen. Steeds meer mensen ontdekken de effectiviteit van coaching.

Ze richt zich op een brede groep van mensen, van achttien tot tachtig jaar. Het voorkomen van een burn-out is één van haar speerpunten. Maar ook het bedrijfsleven kan Dekker inzetten om ziekteverzuim door een dreigende burn-out te voorkomen of verminderen.

Op haar website heeft ze de ‘perfecte kandidaat voor een burn-out’ omschreven. Wie zich hierin herkent, is welkom voor een vrijblijvende intake bij Dekker. ,,Tijdens het intakegesprek kijken we of er een klik is. En wat precies de vraag is. Naar aanleiding daarvan kan ik inschatten hoeveel sessies we nodig hebben. Ook kan ik bij een specifieke vraag eventueel doorverwijzen.''

De lotusbloem betekent veel voor Dekker. ,,Een bloem die opgroeit in de modder en daar toch beeldschoon uit oprijst is een troostende vergelijking voor iemand met problemen of een moeilijke jeugd”. Ze betrekt vaker de natuur bij haar coachingsessies. ,,Zo zie je dat een boom in de herfst zijn blad laat vallen en dat blad vormt weer de mest voor zijn groei. Als mens moet je ook soms dingen loslaten om te groeien.”

Het is niet zwak om hulp te zoeken maar juist krachtig en moedig, stelt Dekker. ,,Je toont karakter wanneer je toegeeft dat je het even niet meer alleen aankan. En dan zeg ik: spring erin. Een ander perspectief kan helpen om dingen op een rijtje te zetten. Uiteindelijk zitten alle antwoorden in de persoon zelf. Je schrijft zelf het boek van je eigen leven.”

www.corrydekkercoaching.nl

advertentie
advertentie