Even goed roeren, er was voldoende voor veel publiek.
Even goed roeren, er was voldoende voor veel publiek. Adriaan Hosang

Grebbe Food Festival: 'Als het regent komt er ook niemand'

4 juni 2019 om 06:15 lokaal

RENSWOUDE Op een fantastische locatie, vlakbij De Grebbelounge, werd zaterdag het Grebbe Food Festival georganiseerd.

Aan de organisatie en zeker ook niet aan de deelnemers aan dit Food Festival heeft het zeker niet gelegen. Voor de liefhebbers was er veel te genieten en niemand hoefde met een lege maag haar huis. Het was een Food Festival voor jong en oud. Voor jongeren waren er springkussens en een kop van Jut en ze konden laten zien hoe creatief ze waren op het doek.

FEEST VOOR IEDEREEN Het Grebbe Food Festival ging om 11.00 uur van start. Al ver voor die tijd waren de deelnemers druk bezig met het inrichten van hun kraam of de wagen die hiervoor werd ingezet. Het was jammer dat het een groot deel van de dag kennelijk toch voor veel mensen te warm was om een bezoekje te brengen aan het Grebbe Food Festival, maar rond 16.30 uur werd het langzaam maar zeker toch drukker en werd er ook meer genuttigd. Het was een feest voor iedereen en dat niet alleen. De opbrengst van het Grebbe Food Festival kwam ten goede aan Ventoux3 voor de Stichting Hersentumorfonds - Dutch Brain Tumor Foundation. Dit werd georganiseerd in samenwerking met Sport Totaal, Organisatiebureau Grebbelinie, bezoekerscentrum restaurant Grebbelounge en Turfvallei Gleann Mòine.

Op het terrein was van alles en nog wat te koop, met muntjes die bij de kassa verkrijgbaar waren, van patat frites tot poffertjes, maar je trof er bijvoorbeeld ook een grote kraam met allerlei soorten kaas en direct daarnaast een grote kraam met dranken van Turfvallei. En het was mogelijk om een kop koffie of thee te drinken.

WOMBARGSE KOFFIELIKEUR Wat ook niet ontbrak, echt iets voor de liefhebbers, Wombargse koffielikeur. Maar Rudie Veldhuizen, met een grote verscheidenheid aan smaken stroopwafels, had het niet bijster druk. ,,Het is te warm. Begrijp me goed, als het regent, komt er ook geen mens". Rudie wijst op z'n pakken stroopwafels die uitgestald zijn. Door de warmte is de stroop in diverse pakken stroopwafels helemaal naar onderen gezakt. Satéboss staat er met saté en nasi, zoals de slogan op de wagen aangeeft. Maar het is er ook niet echt druk, het kon veel beter. Even verderop zijn drankjes verkrijgbaar als Gin Tonic, Strawberry Daiguiri en nog veel meer.

LAAT OP GANG Bij Bad to the Bone, BBQ & Outdoor, kan je een broodje hamburger of pulled chicken bemachtigen. Weer iets verder zijn broodjes Rib-eye en ook de eerste verse mosselen verkrijgbaar, terwijl De Brethoniere kippendij en Roti probeert te verkopen.

Wil je het allemaal wat rustiger aan doen, dan zorgt BBQ & Smokehouse voor een broodje worst, waarvoor je twee muntje op tafel moet leggen.

Aan de opzet van het Grebbe Food Festival heeft het zeker niet gelegen.

Het was een prachtige locatie, met tal van zitjes bij tafels en banken of op strobalen. Jammer dat de publieke belangstelling zo laat pas op gang is gekomen. Het weer heeft niet echt bijgedragen aan een hoge opbrengst voor het goede doel.

Later in de middag werd het toch drukker.
advertentie
advertentie