President Lonneke van Dijk van de Lions overhandigt de cheque aan Anja Koning
President Lonneke van Dijk van de Lions overhandigt de cheque aan Anja Koning Willem van Leuveren

Lionsclub en Geldersch Landschap en Kasteelen werken aan goede doelen

4 juni 2019 om 13:37 Nieuws Deel je nieuws

Lionsclub Scherpenzeel - Woudenberg - Renswoude heeft de afgelopen twee jaar, door de verkoop van meer dan 60 kubieke meter open-haardhout, schenkingen kunnen doen aan het Huis in de Wei in Scherpenzeel en aan de zogenaamde knotploeg van vrijwilligers in Woudenberg. 

In de tuin van het Huis in de Wei konden hiermee twee tuinbanken worden geplaatst en de knotploegleden kunnen met de schenking een cursus volgen over het vakkundig knotten van bomen langs de weilanden. Het haardhout werd door de Lions zelf gezaagd en gekloofd, nadat de bomen (eiken en beuken) voor een vriendenprijs waren aangekocht bij de Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). 

De bomen waren door GLK in het kader van parkonderhoud gekapt in de parken van Scherpenzeel en Barneveld. De Stichting GLK (1929), zorgt voor natuur-, landschap- en cultuur-historische waarden in Gelderland. Die zorg betreft onder meer 150 terreinen, 650 gebouwen, 36 kastelen (waarvan er 7 voor het publiek zijn opengesteld) en diverse tuinen en parken. De stichting heeft 131 medewerkers, 46.000 donateurs en 773 vrijwilligers. 

Op 28 mei hield Anja Koning voor de Lionsclub een informatieve lezing over de activiteiten van GLK onder de titel ‘GLK, mooi voor iedereen’.  Zij is als bos- en natuurbeheerder senior beleidsmedewerker bij de stichting. Ter ondersteuning van haar activiteiten boden de Lions haar een cheque aan van 500,00 euro. Dat bedrag kan worden aangewend als bijdrage aan de herinrichting van het park in Scherpenzeel, die dit najaar zal worden gerealiseerd.      

advertentie
advertentie