Het was gezellig en genieten tijdens de Kraaienmaaltijd.
Het was gezellig en genieten tijdens de Kraaienmaaltijd. Adriaan Hosang

Senioren genieten van Kraaienmaaltijd

15 juni 2019 om 18:35 lokaal

RENSWOUDE Het was woensdagavond weer gezellig druk in gebouw "Rehoboth". Aanleiding was de Kraaienmaaltijd, die werd georganiseerd door de Oranje Vereniging Renswoude.

Rond 17.00 uur arriveerden de eerste gasten. Na een kopje koffie c.q. thee was er eerst even tijd voor gezellige onderonsjes. Voorzitter Janneke van den Berg heette de aanwezigen welkom en sprak haar vreugde uit over de grote opkomst. Ze merkte op dat er steeds meer voor senioren georganiseerd wordt. Kijkend naar het programma van deze Kraaienmaaltijd vertelde ze dat de bingo weer de afsluiting van de avond zou vormen.

PRIJZEN OMHOOG Van den Berg merkte ook op dat de prijs van de Kraaienmaaltijd iets omhoog was gegaan. Geen € 7,50 maar € 10,00 per persoon, wat te maken had met de hogere inkoopprijzen van de ingrediënten en de al eerder doorgevoerde BTW-verhoging. Vanuit de zaal kwam er eigenlijk geen reactie, aangezien de aanwezigen wisten dat de maaltijd die Restaurant "de Hof" hen zou gaan voorschotelen, ongetwijfeld weer heerlijk zou smaken.

UITJE VOOR SENIOREN Afgaande op de resultaten van Koningsdag wordt er in het najaar weer een uitje voor senioren georganiseerd. ,,We gaan op 25 september op pad en vertrekken dan om 13.30 uur´´, aldus de voorzitter. Deze opmerking viel in goede aarde, want meteen klonk er applaus. ,,Waar we naar toe gaan, dat laat ik nog even in het midden.´´

Hierna vertelde ze nog een leuke anekdote over een caissière. Waarbij vergelijkingen tussen vroeger en nu aan bod kwamen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van de plastic tas. ,,Nee, niet goed voor het milieu. Melk en frisdrank zaten vroeger in flessen, maar tegenwoordig in plastic. Dat is niet goed. Nu ga je met de auto naar de supermarkt, vroeger lopend of met de fiets. Dat laatste is natuurlijk veel beter.´´

Na de lekkere groentesoep werden kort daarna de asperges in roomsaus met ham, peterselie, ei, krieltjes en doperwtjes opgediend. Ook de frambozenbavarois met slagroom liet iedereen zich weer goed smaken.

Na het uitdelen van de bingokaarten waren het Jannie van Voorthuizen en Theo Bos die drie rondjes bingo draaiden. Uiteraard was er ook nog even tijd voor een kopje koffie met een koekje.

Ook nu weer een heerlijke Kraaienmaaltijd.
Bingo vormde de afsluiting van de Kraaienmaaltijd.
Een goed gevulde zaal genoot van de Kraaienmaaltijd.
Alle aandacht is gericht op de getallen op de bingokaart.
Iedereen liet zich de maaltijd goed smaken.
advertentie
advertentie