De verkenners van de twee verschillende groepen. Links Scherpenzeel en Rechts Pieter Maritz, Ede
De verkenners van de twee verschillende groepen. Links Scherpenzeel en Rechts Pieter Maritz, Ede Menno van Holland

De Willaer verkenners uit scherpenzeel nemen het met een zeepkistenrace op tegen verkenners uit Ede

23 juni 2019 om 15:13 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 22 Juni hebben de scherpenzeelse verkenners van scouting Scherpenzeel het opgenomen tegen de verkenners van Scoutinggroep Pieter Maritz uit Ede. Afgelopen weken hebben de groepen veel tijd gestoken in het bouwen van hun zeepkisten. Zaterdag 22 juni werd de race gestreden op de atletiekbaan van de Edese kazerne.

De race is opgezet door enthousiaste leiding die het leuk vonden om de verkenners (jongens van 11 t/m 15 jaar) tegen elkaar te laten strijden in zelfgemaakte zeepkisten. De regels waren simpel. De wagens moesten bestaan uit minimaal 3 wielen, een stuur en een rem. De zeepkisten werden beoordeeld op snelheid, behendigheid en schoonheid. Na een traditionele opening met het hijsen van de vlag en het oplezen van de wet kon de strijd beginnen. In verschillende rondes werd er bepaald welke zeepkist in welke categorie had gewonnen. De verkenners werden aangemoedigd door buurtbewoners en ouders die langs de kant stonden.

Scouting Scherpenzeel had mooie wagens waar een aantal opkomsten ingestoken waren. Op een paar vliegende onderdelen na zijn alle zeepkisten de steile baan af geweest. De Algemene prijs is gegaan naar de Uilen van de Edese verkenners. De verkenners van Scherpenzeel sleepte de uiterlijkprijs binnen. Na de prijsuitreiking gaven de verkenners elkaar sportief de hand en gingen de 60 verkenners allemaal weer naar huis. 

Scherpenzeelse verkenners tijdens het onderdeel behendigheid
advertentie
advertentie