Anita Overeem draagt na 25 jaar de pen over aan Marianne Krens.
Anita Overeem draagt na 25 jaar de pen over aan Marianne Krens. Janneke Hek

Nieuwe secretaris avondvierdaagse

27 juni 2019 om 06:30 lokaal

Marianne Krent neemt stokje over

SCHERPENZEEL Na vijfentwintig jaar draagt Anita Overeem het stokje over aan Marianne Krens als secretaris van de Avondvierdaagse Scherpenzeel. Overeem ontving van de Wandelbond een speldje voor haar inzet gedurende deze kwart eeuw.

,,Ik heb het zo lang jaar volgehouden omdat de taken binnen het bestuur en de organisatie goed verdeeld zijn. Niet alleen Ad de voorzitter doet veel voorbereidend werk, maar ook de dames van inschrijvingen, de man die de routes bedenkt en de penningmeester zijn belangrijke personen. En natuurlijk Marianne die de materialen verzamelt en bundelt. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles goed verloopt", stelt Overeem.

Haar vader stond aan de wieg van de Avondvierdaagse in Scherpenzeel. ,,We zijn opgegroeid met de vierdaagse. Ik heb thuis kaarten zitten stempelen. En na mijn huwelijk is mijn man Gert ook betrokken geraakt bij de avondvierdaagse. Destijds deed ik mijn werk als secretaris op een typemachine, dat is nu gelukkig wel anders", vertelt ze.

De grootste veranderingen vindt ze de overgang naar de computer en dat de vierdaagse inmiddels vijfenveertig medewerkers telt, voorheen waren dat er twintig. Nu is het tijd om het over te dragen aan Krens. Overeem blijft wel als kaartjescontroleur actief bij de vierdaagse.

Nu Overeem alles aan het verzamelen is voor de overdracht komt ze knipsels tegen die haar doen glimlachen. ,,Ik weet nog dat een burgemeester één keer het defilé niet kon afnemen op de laatste wandelavond. Mijn vader was hier heel verontwaardigd over."

Krens heeft er zin om als secretaris verder te gaan. Ze is sinds zes jaar betrokken bij de organisatie van de avondvierdaagse. ,,Mijn man en ik zagen een oproep voor vrijwilligers, daar reageerden we op en twee weken later stonden we het verkeer te regelen bij de vierdaagse", lacht ze.

Het jaar erop vroeg de voorzitter Krens om de centrale post op zich te nemen. Hier worden de hesjes voor de verkeersregelaars en andere benodigdheden uitgedeeld. Voorheen werd dit vanuit huis geregeld, Krens koos ervoor vanuit de Breehoek dit te gaan organiseren. Ook werden er speciale boxen ontwikkeld waar alle benodigdheden voor controleposten en verkeersregelaars in zitten.

Ook is er een calamiteitenapp gelanceerd waarbij bijvoorbeeld een afgelasting doorgegeven kan worden aan de wandelaars. Dit jaar werd deze app voor het eerst ingezet en gelijk was het nodig. De tweede wandelavond werd dit jaar wegens dreigend onweer afgelast. Dit jaar werd ook een speciaal opstelvak voor de scholen geïntroduceerd; en met succes. Ook wordt er ingezet op goede communicatie met de scholen over het wandelen. ,,Wandelen blijft hetzelfde, maar je gaat met de tijd en de techniek mee."

Krens werd benaderd door de voorzitter van de vierdaagse of zij de taken van Overeem over wilde nemen. ,,Ik moest er even over denken, mede omdat ik ook secretaris van Scouting Scherpenzeel ben, maar dacht: ach, waarom ook niet?", grijnst Krens.

advertentie
advertentie