Het totale ingezamelde bedrag van alle Scherpenzeelse scholen bij elkaar.
Het totale ingezamelde bedrag van alle Scherpenzeelse scholen bij elkaar. Janneke Hek

Scholen halen ruim 20.000 euro op

26 juni 2019 om 06:30 lokaal

Ingezameld geld gaat naar kinderhospice Binnenveld

SCHERPENZEEL Alle Scherpenzeelse scholen hebben de afgelopen maanden acties gehouden om geld in te zamelen voor kinderhospice Binnenveld. Vorige week is het gehele bedrag bekendgemaakt. In totaal is er 21.861,19 euro opgehaald. En de Korenmaat ontving nog een bedrag van ruim vijfhonderd euro als nabrander.

Bij de overhandiging van de cheque zou een vertegenwoordiger van het kinderhospice aanwezig zijn, maar door een misverstand liep dat anders. Per school waren er twee afgevaardigde kinderen aanwezig om het geldbedrag te onthullen. Ze praatten met elkaar en juf Willemijn Natzijl van de Wittenbergschool over de acties. In de klas zijn er filmpjes getoond over het kinderhospice om de kinderen meer te vertellen over het doel.

De scholen waren vrij om acties te verzinnen om geld in te zamelen. Zo hield de Glashorstschool een veiling van spullen en diensten en een spelletjesavond waarbij geld ingezameld werd. En ook werden er lege flessen gescoord bij buren en familie om in te leveren voor statiegeld. Bij de Dorpsbeuk pakte men het groen aan. ,,We gingen met de hele klas bij de buren van onze school snoeien. En we deden heitje voor karweitje", vertelt een leerlinge van de Dorpsbeuk.

Bij de Wittenbergschool werd het inzamelen geïntegreerd in een project waarbij iedere klas op hun eigen manier geld verzamelde. Zo organiseerde groep 5 een Chinese maaltijd voor de grootouders en hielden de groepen 7 en 8 een lessenmarathon. Groep 6 koos voor een rommelmarkt en de onderbouwklassen verkochten planten en rollen snoep. Tijdens een actiemarkt begin juni werd het bedrag verhoogd met de verkoop van koffie met taart. De Korenmaat hield een sponsorloop, die voor een deel wegens de regen binnen plaatsvond. De leerlingen keken bij elkaar hoe de sponsorloop verliep. De rennende kinderen door en om de school gaven een mooie aanblik. Er werd per rondje of voor het totaal gesponsord door ouders en familie.

Tijdens de bekendmaking op dinsdag 18 juni haalde juf Natzijl de cijfers tevoorschijn waarmee het totaalbedrag bekend werd. De monden van de kinderen vielen nog net niet open. ,,Meer dan 20.000 euro", verbaasde eentje zich. Het bedrag was een aangename verrassing voor de kinderen die bij de onthulling aanwezig waren. Het geld wordt waarschijnlijk gebruikt voor een voorschoolse opvang voor zieke kinderen om bijvoorbeeld tafels en stoelen aan te schaffen. Het kinderhospice gaf aan erg blij te zijn met bedrag van de Scherpenzeelse scholen en dankt de leerlingen hartelijk.

Kinderhospice Binnenveld (voorheen bekend als kinderhospice De Glind) is gevestigd in Barneveld. Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen, terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is.

advertentie
advertentie