De AMV leerlingen lieten van zich horen.
De AMV leerlingen lieten van zich horen. Adriaan Hosang

Zomerconcert door jonge muzikanten van Ons Genoegen

25 juni 2019 om 16:18 lokaal

RENSWOUDE De jonge muzikanten van Ons Genoegen stonden vrijdagavond op de planken voor een volle zaal in 't Podium in Renswoude voor het zomerjeugdconcert. De AMV-leerlingen, het beginnersorkest, het leerlingenorkest en de slagwerkers gaven een uitvoering voor alle vaders, moeders, opa's en oma's.

Het concert stond in het teken van de vakantie. Een tent met vakantieattributen op het podium, vlaggetjes en jeugdige muzikanten in korte broek met zonnehoedjes op. Het waren de AMV-leerlingen die het spits afbeten. Makkelijk was dat natuurlijk niet, want ze spelen nog maar kort muziek. Na voorgesteld te zijn door de AMV-docente klonk Au clair de la Lune.

Na de AMV-leerlingen kwamen de leden van het beginnersorkest in actie onder leiding van Harry Weinberg. Die vertelde hoe de jeugd muziekles kreeg en dat zij zelf het programma hadden samengesteld. Weinberg: ,,We beginnen rustig aan met een stukje van Wolfgang Amadeus Mozart.'' Het beginnersorkest speelde steeds korte stukjes van onder andere Rossini en ook de High School Mars. Uit verschillende muziekstukken speelden ze veelal de hoogtepunten en toen When the Saints klonk, klapte het publiek spontaan mee.

In de pauze kon iedereen even een drankje drinken en was het ten slotte het leerlingenorkest dat z'n opwachting maakte. Een orkest dat duidelijk langer bezig is met muziek. Ook zij zorgden voor leuke, lekkere muziek en dus was het voor de aanwezigen weer genieten van een geslaagd en ook leuk zomerjeugdconcert bij Ons Genoegen.

De AMV-leerlingen beten het spits af.
advertentie
advertentie